Üsküdar'daki baz istasyonu kaldırılacak

Yargıtay, Üsküdar Acıbadem'de yerleşim yerine çok yakın olan baz istasyonun kaldırılmasına ilişkin davada kararı onadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Üsküdar Acıbadem'de yerleşim yerine çok yakın olan elektrik direğindeki baz istasyonunun kaldırılması amacıyla açılan davada, Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, baz istasyonunun "insan yaşamında tehlike ve kaygı yarattığı" gerekçesiyle kaldırılmasını öngördü. Karar, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nce de onandı.

Çamlıca Konakları'nda oturan öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Şen ile komşuları, sokak üzerindeki elektrik direğine kurulu bulunan baz istasyonunun kaldırılması için  mahkemeye başvurdu.

Turkcell ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. aleyhine açılan davanın dilekçesinde, "baz istasyonunun bina sakinlerinin sağlığını ve psikolojik yapısını olumsuz yönde etkilediği" savunuldu.

Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, davacıların algılamalarını ve sosyal yaşamlarını olumsuz şekilde etkileyen baz istasyonunun, psikolojik etkisinden bahsedilebileceği için kaldırılması yönünde görüş bildirildi.

Davalıların temyiz başvurusu üzerine, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi,mahkemenin baz istasyonunun kaldırılması yönündeki kararını onadı.

Onama kararı gereğince baz istasyonunun 1 hafta içerisinde kaldırılması istendi.