Usulsüz dinleme soruşturmasında 4 tutuklama

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın casusluk ve usulsüz dinleme soruşturması kapsamında, savcının tutuklamaya sevk ettiği 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında savcının tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5 kişi haklarında adli kontrol uygulanması şartıyla, 2 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Fahrettin Yıldız tarafından sorgulandı. Yıldız, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç'ın tutuklanmasına karar verirken, 2 şüpheliyi sorgunun ardından, 5 kişiyi ise adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında ifadesi alınan 26 kişiden 11'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir