Usulsüz kredi kullananlar yakalandı

Ankara'da özel bir bankadan 8 milyon YTL usulsüz kredi kullanmaktan 34 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da emniyetin düzenlediği operasyonda sahte belgelerle özel bir bankadan 8 milyon YTL usulsüz kredi kullanılmasıyla ilgili olarak 34 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 ay önce aldıkları bir istihbaratı değerlendirerek özel bir bankadan usulsüz kredi alındığını tespit etti. Bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından izin alınarak "Beton" adı verilen bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında, eskiden müteahhitlik yaptığı belirlenen Birol K. adlı kişinin banka görevlileriyle irtibata geçerek ticari kredi ve tüketici kredisi almak isteyen, ancak kredi almak için gerekli kritere sahip olmayan kişileri bir araya getirdiği ve sahte belgelerle kredi kullandırıldığı tespit edildi. Olayın banka yöneticileri tarafından da fark edilmesi üzerine, müfettişler de inceleme başlattı. Polis ve müfettişlerin yaptığı çalışmalar çerçevesinde, çok sayıda esnafın, durumu uygun olmadığı halde hazırladıkları sahte belgelerle 30-250 bin YTL arasında usulsüz kredi aldıkları ortaya çıkarıldı.

Olayla ilgili Birol K, Ayhan K, Adnan A, Hamit E, Yakup Ö, İbrahim E, Abdullah K, OnurY, Ümit Ö, Serdar K, Yasin G, Resul S, Aytekin D, Gürkan D, Osman Ş, Hakan K, Aydın S, Azra M, Mustafa M, Bülent K, Müjdat B, Ufuk G, Murat B, Yunus T, Yalçın D, Salih Ö, Mustafa K, Erdal C, Uygar G, Fatma I, Eşref Ö, Yücel Y, Mehmet G, Zülay K, Ayhan E, İlhan P, Meriç Ö, Hale K, Recep A, Lütfi S, Engin E, Kadir D, Türkan K, Hacı E, Gülşah A, Yüksel A, Halil K. ve Cüneyt E. adlı kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında banka müdiresi Ayla S, banka çalışanları Ebru Ö, Emine E, Elif E, Fatma C, Duygu S, Elif Ö. ve Feyza Ç. de bulunuyor. Banka müdiresi Ayla S. ile çalışanlardan bazılarının olayın öğrenilmesinin ardından görevlerine son verildiği bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikamet il muhaberi, değişik şahıslar adına çok sayıda çek-senet, 1 diz üstü bilgisayar, 1 kuru sıkı tabanca ile bazı dokümanlara da el konuldu.  Zanlılar sabah saatlerinde Ankara Adliyesine sevkedildi. Sağlık kontrolünün ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Tektaş şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.