UTG, Arçelik Gastro İstanbul'da

Türk Un ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu (UTG) bu yıl ilk kez düzenlenen 'Arçelik Gastro İstanbul' festivaline katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye'nin turizm ve mutfak sektörünün dünyaya tanıtılmasına destek vermek amacıyla düzenlenen "Gastro İstanbul" ile Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor.
Geçtiğimiz Nisan ayında TIM bünyesinde Türkiye'nin 2023 İhracat Hedefleri doğrultusunda kurulan Un ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu (UTG), yurt içi ve yurt dışında çeşitli faaliyetlerle Türk Unu ve Unlu Mamullerinin marka algısını yükselterek hedef pazarlada konumunu sağlamlaştırmayı amaçlıyor.
Buğdayın anavatanı olan ülkemiz topraklarından çıkan bereketin, bundan böyle "Türk" markasıyla dünyaya sunulması için çalıştıklarını belirten Grup Başkanı Turgay Ünlü, Gastro Fest gibi ülkemizin yeme-içme kültürünü uluslararası platformlara taşıyacak önemli bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Gastro İstanbul, Türkiye'nin önde gelen yiyecek-içecek işletmelerini, markalarını ve üreticilerini pek çok farklı başlıkta yerli ve yabancı katılımcılarla adeta bir festival ortamında buluşturacak. Türk Mutfağı'nın ve Türkiye'nin yiyecek-içecek varlığının önemli ve gündemde olan başlıkları profesyoneller, akademisyenler ve fikir liderleri tarafından ele alınarak halk ile paylaşılacak.
9-12 Mayıs tarihleri arasında 4 gün boyunca, Türk Mutfağı'nın akademik ve kültürel özellikleriyle ele alınacağı çeşitli konu ve konuşmacılarla seminerler, mutfak demoları ve degüstayon kurguları içeren konuşmalar planlanan etkinlik, sabah 10 akşam 10 saatleri arasında Maçka Küçükçiflik parkta yer alacak.