Uyuşturucu tacirlerine darbe

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Atatürk Havalimanı, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Fatih'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, 100 kilogram esrar, 3 kilo 134 gram kokain, 29 bin 200 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildi. Olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Yayla Mahallesi'nde izlediği bir depoya operasyon düzenledi. Depoda yapılan aramada, 3 valiz içerisinde birer kilogramlık paketler halinde 100 kilogram esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili İlhan D. ve kardeşi Yılmaz D'yi gözaltına alan polis, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, hayatını Hollanda'da sürdüren ve 20 gün önce Türkiye'ye gelen esrarın sahipleri Celal E. ve Senar G. ile müzik şirketi sahibi olan ortakları Fikret K'yi teknik ve fiziki izlemeye aldı.

Söz konusu kişilerin, Hollanda'dan Fas uyruklu Hollanda vatandaşı Abdel Kader A. aracılığıyla uyuşturucu getireceğinin belirlenmesi üzerine Atatürk Havalimanı'nda izlemeye alınan Abdel Kader A. ile yanında bulunan Murat A'nın yanlarında taşıdıkları valizinde 22 bin adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli hap ele geçiren polis, bu kişilerle birlikte Celal E, Senar G. ve Fikret K'yı da yakaladı.

Yakalanan kişilerin yurt dışından elde ettikleri uyuşturucu maddeleri yurt içerisinde pazarlamaya çalıştıkları belirtildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 7 kişi, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ayakkabı tabanında kokain bulundu

Bu arada, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde çalışmalarını sürdüren narkotik ekipleri, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinden İstanbul'a gelen ve durumundan şüphelendiği Stanislas B. ve Ndubuisi Kenneth E'yi gözaltına aldı.

Söz konusu kişilerin üzerlerinde ve valizlerinde taşıdıkları dizüstü bilgisayarları ve ayakkabı tabanlarında yapılan aramalarda, 2 kilo 500 gram kokain ele geçirildi.

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öte yandan Fatih'in Kumkapı semtinde "sokak satıcıları"nı izleyen polis, uyuşturucu madde sattıklarını belirlediği Somali uyruklu A.K, M.M, A.A, Y.G. ve A.H'yı gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerlerinde yapılan aramada, 634 gram kokain elde edildi.

Büyükçekmece'de Makedonya plakalı bir otomobile yönelik gerçekleştirilen operasyonda da aracın yakıt deposuna gizlenmiş paketler halinde 7 bin 200 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildi. Bu maddeyle ilgili araç sürücüsü C.Ç. ile A.D.D, B.Ç. ve Y.B. gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin, uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli hapları İstanbul ve Mersin'de pazarlamak istediklerini söyledikleri öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir