Üzümde avans fiyatı 3 lira

Tariş Üzüm Birliği kiloda net 3 lira avans fiyatı açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, üreticilerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için ürün yatıran ortaklara, borçlar mahsup edildikten sonra her kalite için kiloda net 3 lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Türker, yaptığı yazılı açıklamada, çekirdeksiz kuru üzüme verilen devlet desteğinin 2000 yılında kaldırıldığını, uzun yıllardır Tariş Üzüm Birliği'nin faaliyetlerini kendi kaynakları ile yürüttüğünü belirtti.

Son 10 yıldır devlet desteği olmamasına rağmen, Tariş Üzüm Birliği olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve hiçbir zaman üreticiyi yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Türker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Henüz ürün rekoltesi bile belli değilken bazı ihracatçı firmalar aylar öncesinden 2012 yılı ürünü için düşük fiyatlarla satış yaptı. Bu ihracatçı firmaların düşük fiyatlarla yaptıkları satışlar nedeniyle çekirdeksiz kuru üzüm fiyatları düşürülmek isteniyor. Üreticiler oyuna gelmemeli. Üreticilerin ihtiyacı kadar üzümü piyasaya arz etmeleri ve açığa üzüm dökmemeleri gerekiyor. Ürünün yeni hasat edildiği dönemde açığa üzüm döken üreticiler, bindikleri dalı keserek piyasada arz talep dengesinin bozulmasına ve fiyatların düşmesine neden oluyor.

Üreticilerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla ürün yatıran ortaklara borçlar mahsup edildikten sonra her kalite için kiloda net 3 lira ödeme yapılacak. Üreticiler Tariş'e güvenmeli. Panik yapmadan piyasayı kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendirebilmek için ihtiyacı kadar üzüm satmalı. Açığa üzüm dökmemeli."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir