Uzun'dan 'ANAVATAN'a dönün' çağrısı

ANAVATAN Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Genel Başkan Salih Uzun, başkanlığında ilk kez toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Salih Uzun, "İktidar partisindekiler dahil olmak üzere, hangi gerekçeyle, nereye gitmiş kim varsa herkesi ana vatanlarına dönmeye ve millete beraber hizmet etmeye davet ediyorum" dedi.

ANAVATAN Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), 6. Olağanüstü Büyük Kongre'nin ardından Genel Başkan Uzun başkanlığında ilk kez toplandı.

Uzun, kongre sonucu oluşan MKYK'da, ANAVATAN'ın hafızasını, birikimini, deneyimini temsil eden üyeler gibi heyecanını, enerjisini, gelecekle buluşma iradesini temsil eden üyelerin de bulunduğunu ifade etti.

Sadece milletin vicdanında karşılığı olan, milletin ihtiyaçlarına gerçekçi çözümler üreten, sonuna kadar şeffaf, günlük siyasetin kolaycılığına saplanıp kalmayan, vizyon sahibi politikaları benimseyeceklerini dile getiren Uzun, "Temel ilkemiz bellidir: Kavgasız ve ihtilafsız bir Türkiye, kavgasız ve ihtilafsız bir ANAVATAN" dedi.

"Yeni ANAVATAN'ın sinesi hepimizi taşıyacak kadar büyüktür"

Uzun, şunları söyledi:

"25 yıllık büyük ve onurlu bir maziye sahip olan ANAVATAN ailesine de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Zamanı geldi, geliniz ve bize güç veriniz.

Biliyoruz ki bülbülü altın kafese koymuşlar 'ah ana vatanım' demiş. Hiçbir gurbet, memleketin yerini tutamaz. Çeşitli nedenlerden dolayı partimizden ayrılan veya kenarda bırakılan her bir ANAVATAN'lı, bu büyük ailenin asli ve vazgeçilmez değerleridir. Biz, ancak değerlerimize sahip çıkarak geleceğimizi kurabiliriz. Geçmişte bu ocağa odun taşıyanlar, bu ocağa oksijen üfleyenler bugün de gelsinler ve bu millet ocağında hizmetlerine devam etsinler. Bu büyük bir çağrıdır. İşe bu çağrıyla başlıyoruz. Altın kafestekiler yani iktidar partisindekiler dahil olmak üzere, hangi gerekçeyle, nereye gitmiş kim varsa herkesi ana vatanlarına dönmeye ve millete beraber hizmet etmeye davet ediyorum. Yeni ANAVATAN'ın sinesi hepimizi taşıyacak kadar büyüktür."

ANAVATAN'ın yerel seçimlere katılacağını belirten Uzun, ANAVATAN'ın Türkiye'de yerel yönetimde en deneyimli parti olduğunu ifade etti.

"Türkiye'ye belediyeciliği öğreten ANAVATAN'ın yerel seçimlere katılmaması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz" diyen Uzun, nüfusu 2 binin altında olan yerleşim birimlerinin belediye statülerini ortadan kaldıran yasayı da eleştirdi. Uzun, iktidarın bu yasayı hazırlarken "iyi niyetli olmadığını" ileri sürdü.

MKYK'nın ilk toplantısında 13 kişilik Başkanlık Divanı üyeleri de belirlenecek.