”Üzüntü duyuyorum ama inşallah adalet yerini bulur”

Meclis Başkanı Şahin, "Balyoz planı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltılarla ilgili olarak konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Balyoz planı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gerçekleşen gözaltılarla ilgili, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok önemli görevlerde bulunmuş olan saygıdeğer komutanlarımızın böyle bir iddiaya muhatap olmasından dolayı kişisel olarak üzüntü duyuyorum. Ama inşallah sonuçta adalet yerini bulur diye değerlendiriyorum" dedi.

Şahin, Hocalı için Adalet Uluslararası Kampanyası kapsamında TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde gerçekleştirilen etkinliğe gelişinde gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Mehmet Ali Şahin, "Bugünkü gensoru görüşmeleri öncesinde bir itidal çağrısında bulunur musunuz?" şeklindeki soru üzerine gensorunun önemli bir denetim aracı, muhalefet partilerinin bunu kullanmalarının da en doğal hakları olduğunu söyledi. Gensoru görüşmelerinin TBMM içtüzüğüne uygun şekilde cereyan etmesini beklediğini ifade eden Şahin, bunun dışında başka bir beklentisinin olmadığını dile getirdi.

Şahin, bir gazetecinin bazı generallerin gözaltına alındığını, Türkiye'nin sancılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Siyasilere yumuşatıcı bir mesajınız olacak mı?" sorusuna karşılık da şunları kaydetti:

"Şu andaki yargı süreci yasama ve yürütme organının bir faaliyeti değil. Tamamen bağımsız yargı organlarının bir faaliyeti. Ülkemizde görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin düşmanı değildir. Kimseyi düşman olarak görmez, hasım olarak da değerlendirmezler. Onlar önlerine gelen dosya muhteviyatına göre görevlerini yapıyorlar. Bu yargı sürecini sabırla takip etmemiz ve sonucu beklememiz gerektiği kanaatindeyim. Yargıya intikal etmiş konuların siyasi tartışma konusu olmasından büyük üzüntü duyuyorum, olmamalıdır. Yargı görevini mutlaka yasal çerçevede yerine getirecektir. Buna da saygı göstermemiz gerekir.

Tabii ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde çok önemli görevlerde bulunmuş olan saygıdeğer komutanlarımızın böyle bir iddiaya muhatap olmasından dolayı da kişisel olarak üzüntü duyuyorum. Ama inşallah sonuçta adalet yerini bulur diye değerlendiriyorum."

Son günlerde yapılan zirveleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Şahin, "gerekli, yapılması gereken görüşmeler" olarak gördüğünü söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir