Vakıfbank'tan depremzede müşterilerine büyük kolaylık

VakıfBank, Van depreminde zarar gören müşterilerinin toplam 60 milyon lira tutarındaki kredisini erteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - VakıfBank, Van depreminde zarar gören müşterilerinin toplam 60 milyon lira tutarındaki kredisini 3 ay faizsiz öteleyerek ve 60 aya kadar vadelendirerek yeniden yapılandırdı.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerde zarar gören Van ve çevresi için 1 milyon TL yardımda bulunan, esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler için 6 ay ödemesiz, 0 faizli, 24 ay vadeli 100 bin liraya kadar KOSGEB Acil Destek Kredisi'ni hizmete sunan ve müşterilerinin kredi ödemelerini faizsiz olarak 3 ay öteleyerek 60 aya kadar vadelendiren VakıfBank, bugüne kadar 60 milyon TL tutarındaki krediyi yeniden yapılandırdı.

Van'a giderek, depremde zarar gören şube çalışanları ve müşterileri ziyaret eden VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, depremin yaşandığı 23 Ekim tarihinin hemen ardından kredi yapılandırmasına başladıklarını ifade ederek, "VakıfBank olarak depremin ertesi günü, depremde zarar gören müşterilerimizin kredilerini faizsiz olarak 3 ay ötelemeye ve aynı faiz oranıyla 60 aya kadar vadelendirmeye başladık. Geçen bir aylık zamanda 60 milyon TL tutarındaki krediyi yeniden yapılandırdığımızı görüyoruz. Ardından esnaf, sanatkar ve KOBİ;ler için 6 ay ödemesiz, 0 faizli ve 100.000 TL;ye kadar KOSGEB Acil Destek Kredisi;ni hizmete sunduk. Ardından da Başbakanlığın açtığı yardım hesabına 1 milyon TL yardımda bulunduk" dedi.

Şube çalışanlarına nakdi yardım

Van ve İpekyolu şubelerini ziyaret eden Süleyman Kalkan, çalışanlarıyla bir araya gelerek bilgi aldı. Van ve çevresindeki 2 şubesinde çalışan 40 personele, acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere nakdi yardımda bulunacakları müjdesini veren Kalkan, VakıfBank olarak her zaman ve her koşulda çalışanlarının arkasında olduklarını, çalışanlarının da bunu hissettiklerini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir