Vakıfbank'tan iki farklı anapara korumalı fon

Banka, 4 Şubat 2011'e kadar halka arz yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek olan iki ayrı fon seçeneğini yatırımcılara sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank'ın, önümüzdeki dönemde doların düşeceği ya da yükseleceği yönünde öngörüsü bulunan yatırımcıların beklentilerini karşılamak amacıyla 4 Şubat 2011'e kadar halka arz yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek olan iki ayrı fon seçeneğini yatırımcılara sunduğu bildirildi.

VakıfBank Hazine ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ecesoy, yaptığı açıklamada, VakıfBank B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Birinci ve İkinci Alt Fonu için dayanak varlık olarak Dolar-TL kurunu seçtiklerini bildirdi.

İki fon seçeneğindeki amaçlarının, son dönemde oldukça dalgalı seyreden piyasa şartlarında doların yükseliş veya düşüş yönünde öngörüsü bulunan yatırımcıların beklentilerini fırsata çevirme imkanı sunmak olduğunu belirten Ecesoy, önümüzdeki dönemde dinamik piyasa şartlarına göre farklı yatırım alternatifleri ile çeşitli endeks ve farklı yatırım araçlarını baz alan yeni anapara korumalı fonlarla müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir