Van, Guinness'e kilitlendi

Van'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla gerçekleştirilecek "dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" hazırlıkları sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Bölgede yetişen birçok bitkinin karışımıyla hazırlanan "otlu peynir", "murtuğa" ve tereyağında kavrulan öğütülmüş buğdayla yapılan "kavut" gibi yaklaşık 20 çeşit ürünle kentin marka değeri olan Van kahvaltısı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Yöreye özgü ürünlerle hem göze hem de mideye hitap eden Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak amacıyla Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde 1 Haziran'da yapılacak rekor denemede, 35 bin kişinin aynı anda kahvaltı yapması hedefleniyor.  

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla gerçekleştirilecek "dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" hazırlıkları son aşamaya geldi. Van'da reklam panolarına asılan afişler ve dağıtılan broşürlerle vatandaşlar etkinliğe davet edildi.

6 bin masa ve 2 bin yer sofrası kurulacak  

Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı'nda yapılacak rekor demesinde vatandaşlara dağıtılmak üzere içinde "otlu peynir", "murtuğa", "kavut" ve "cacık" gibi 18 çeşit kahvaltı ürününün yer aldığı 35 bin paket hazırlanacak.

Etkinlik alanında, kahvaltı masasına serilmek üzere 6 kilometre uzunluğunda masa örtüsü, yaklaşık 25 bin sandalye, 6 bin masa, 200 çardak ve 2 bin yer sofrası temin edilirken, 60 çay, 20 kahvaltı paketi, 10 sıcak ikram dağıtım istasyonu kurulacak. Bin görevli de belirlenen bölgelerde vatandaşlara hizmet verecek.  

Van TSO Başkanı Necdet Takva, rekor için özel olarak sipariş ettikleri kutuların personelleri tarafından büyük bir özenle hazırlandığını söyledi.

Hedeflerinin rekoru kırmak olduğunu ifade eden Takva, kutu ve kahvaltı malzemelerinin bırakılacağı jelatin paketlerinin özel olarak tasarlandığını dile getirdi.

Çalışmanın tamamen insan emeğiyle yürütüldüğünü kaydeden Takva, şöyle konuştu:

"Personellerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Mesai süresince üye hizmetlerini yerine getirmeye çalışan personelimiz, mesainin ardından kentin marka değerlerine katkı sunmak için çalışma yürütüyor. Pazar sabahı başlayacak rekor için bütün arkadaşlarımız büyük bir özenle çalışıyor. Bu manzara karşısında duygulanmamak elde değil. Umuyorumki bütün Van halkı buna sahip çıkar. Burada paketleri hazırlayanların tamamı, Van TSO'da görev yapan arkadaşlarımız. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden gönüllü gençlerimiz de bize katkı sağlayacak."

Etkinlik için kutuların hazırlandığını belirten Takva, ürünleri rekorun yapılacağı gece, sabaha kadar çalışarak etkinliğe hazır hale getirip misafirlere ikram edeceklerini söyledi.

Takva, "Kahvaltı rekor denemesinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Herkesi pazar sabahı Van kahvaltı rekoru için alana davet ediyorum" diye konuştu.

İkram edilecek ürünler sponsorlardan  

Kahvaltı rekor denemesiyle ilgili hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini ve heyecanlarının her geçen gün arttığını anlatan Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Kahraman ise misafirlere ikram edecekleri ürünlerin gelmeye başladığını belirtti.

Kahraman, "Kahvaltıcılarımız otlu peyniri karşıladı. Bazı esnaflarımız yumurtayı, bazıları da tahin-pekmez, helva gibi diğer ürünleri karşılıyor. Çok önemli bir çalışma ve özveriyle yürütülüyor" diye konuştu.  

Çöpler geri dönüşüme gidecek

Rekor denemesinin başarıya ulaşması için Van Valiliği tüm kurum personellerini etkinliğe davet etti. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı da kentin belli merkezlerinden ücretsiz otobüs seferleriyle vatandaşları alana taşıyacak.

Tüm katılımcılar tek kapıdan ve elektronik turnikelerden geçerek ve kameralarla kayıt altına alınarak alana girecek. Belirlenen saatten önce ayrılan katılımcılar rekora dahil edilmeyecek. Etkinliğin zamanı iki kronometre ile takip edilecek. Turnikelerden geçen her vatandaşa özel hazırlanan ücretsiz kahvaltı bileti verilecek ve bu biletlerle kahvaltı istasyonlarından kahvaltılarını alanlar istedikleri yere oturabilecek.

Etkinliğin yapıldığı alanda kullanılan tüm atıklar ise geri dönüşüm firması tarafından hemen etkinlik sonrası toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Etkinlik günü güvenlik, sağlık, itfaiye ekipleri de alanda hazır bulunacak, folklor ekipleri gösteri yapacak.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir