Van, Muş, Hakkari ve Elazığ'da Uludere gösterileri

Van, Muş, Hakkari ve Elazığ'da, Irak sınırındaki olayı protesto eden gruplar polis ile çatıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Van, Muş, Hakkari ve Elazığ'da, Irak sınırındaki olay bahane edilerek gösteriler düzenlendi.
Van'ın Başkale ilçesinde BDP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından, yüzleri maskeli bir grup, polise taşlarla saldırdı. Polis, uyarılarına rağmen dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti. 1 kişinin yaralandığı olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.
BDP Muş İl Başkanlığı, binasından belediye meydanına kadar yürüyen partililer, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Daha sonra bir grup, İstasyon Caddesi üzerinde yürümeye başladı. Partililerin engellemesinin ardından PTT Caddesi'ne yönelen grup, burada barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine, taş ve buzlarla saldırdı.
Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile göstericilerin önüne kesen polis, daha sonra gruba müdahale etti. Çıkan olaylarda yüzüne buz parçası isabet eden 1 vatandaş yaralandı.
Hakkari'de de aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt'un da bulunduğu grup, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından kentin değişik mahallelerinde bir araya gelen gruplar, yollara barikat kurarak ateş yakıp izinsiz gösteri yaptı.
Polis, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Elazığ BDP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüş öncesinde Hozat Garajı önünde toplanan grup, bir süre slogan attı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir