Van'da PKK'ya ait 218 kg uyuşturucu ele geçirildi

Operasyonda, 1 suikast silahı ve 4 kalaşnikof marka silah da ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

VAN -  Van'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 68 kilogram eroin, 150 kilogram toz esrar, 1 suikast silahı ve 4 kalaşnikof marka silah ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya ait uyuşturucunun İran'dan Van'a, ardından da batı illeri kullanılarak Avrupa ülkelerine gönderileceği bilgisini alan Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı.

Yaklaşık 2 ay süren takip sonucu, Van merkezde 4 ayrı yere operasyon düzenlendi. Operasyonda, 68 kilogram eroin, 150 kilogram toz esrar ile 1 kanas marka suikast silahı, 4 kalaşnikof marka silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.  Olayla ilgili gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 4 kişinin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Van ve ilçelerinde 5 ayda düzenlenen 27 ayrı operasyonda 525 kilogram eroin, 550 kilogram esrar ele geçirildiğini belirtti. Ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili 28 kişinin tutuklandığı, 8 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 19 araca ise el konulduğu kaydedildi.