Van'da "Huzur" kampanyası başlatıldı

"Taş atılır, cam kırılır. Ne cam biter, ne taş biter. Hep canlar kırılır" sloganı ile 4 sivil toplum örgütü, toplumsal barışı için kampanya başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN- Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (VESOB), Van Kadın Derneği (VAKAD), Van Ticaret Borsası (VATBO) ile  Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından "huzur" kampanyası başlatıldı.

Kampanya ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "taş atılır, cam kırılır. Ne cam biter, ne taş biter. Hep canlar kırılır" sloganı ile ülke huzuru ve refahı için toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla bir araya gelen 4 sivil toplum örgütünün, ülkenin geleceği ve toplumsal barışı için kampanya başlattığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu çalışmamız ağustos ayı sonuna kadar devam edecektir. Kampanyamız, kentlere yayılmış olan, ülkedeki iç huzuru bozan ve nefreti besleyen şiddet olaylarının, biz insanların etnik kökeni, dini, inancı ve cinsiyetine bakmadan hepimizi etkilediğini ve zarar verdiğini topluma anlatmayı ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı amaçlamıştır."

Açıklamada, kampanya kapsamında billboardların kiralandığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca 'taş atılır, cam kırılır, ne cam biter, ne taş biter. Hep canlar kırılır' yazılı afişler hazırladık. İş yerlerine ve minibüslere asılması için dağıttık. Bugünden itibaren duyarlı esnaf, bu afişleri araçlarına ve iş yerine asacaktır."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir