Vangölü'ne en yüksek teklifi Aksa verdi

Aksa Elektrik, nihai pazarlık görüşmelerinde 100.1 milyon dolar teklif sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Van Gölü Elektrik özelleştirilmesinde en yüksek teklifi 100 milyon 100 bin dolar ile Aksa Elektrik verdi.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (TEDAŞ) bağlı, Vangölü Elektrik A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında idare binasında yapılan ihalede, bir elemesiz turun ardından üç elemeli tur yapıldı.

Elemesiz turda elde edilen en yüksek tutar 45 milyon dolar oldu. Elemeli turda İlci İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. elenirken, bu turda elde edilen en yüksek tutar ise 65 milyon 110 bin dolar oldu.

İkinci elemeli turda tekliflerde eşit rakamlar bulunduğundan dolayı eleme gerçekleşmedi. Bu turda verilen en yüksek teklif 71 milyon dolar oldu.

Üçüncü elemeli turda ise KCETAŞ-AYEN ortak girişim grubu elendi.

İhalede daha sonra açık artırmaya geçildi. 74 milyon dolar başlangıç tutarı ve 100 bin dolar artırım aralığı ile başlayan açık artırmanın ilk turunda Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. çekildi ve bu turda en yüksek tutar 74 milyon 600 bin dolar oldu.

Açık artırmanın 28. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. ihale dışı kalırken bu turdaki en yüksek tutar ise 84 milyon 200 bin dolar oldu.

Nihai pazarlık görüşmesinin 46. turunda KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildi ve AKSA Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdiği 100 milyon 100 bin dolarlık teklifle en yüksek teklifi vermiş oldu. Böylece ihale teknik olarak sonuçlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir