Varlıbaş: Varyap evlerinden alanlar karlı çıktı

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş, Varyap Meridian projesinde ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin liradan 7 bin liraya yükseldiğini belirterek, projede ev alanların karlı çıktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, Nisan 2009'da satışa çıktıkları Varyap Meridian projesinde ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin liradan bugün 7 bin liraya geldiğini belirterek, projede ev alanların diğer yatırım araçlarına oranla daha fazla kazanç elde ettiğini söyledi.

Varlıbaş, yeni ödeme sistemine göre, daire fiyatının yüzde 1'inin peşin alınacağını, 8 farklı ödeme seçeneği sunan ödeme sisteminde, yüzde 0 ile yüzde 0,90 arasında değişen oranlarda Varyap faiz oranı uygulanacağını ifade etti.

Yüzde 0 faiz uygulamasının geçerli olduğu ödeme seçeneklerinde, 6 ayda bir ödemeli 3 taksit, 12 ay sonra tek ödeme veya 18 ay eşit taksit olacak şekilde vadeler sunulduğunu anlatan Varlıbaş, Varyap Meridian Grand Tower'da fiyatların 386 bin liradan başladığını kaydetti.

Projedeki 1.500 konutun 1.070'ini sattıklarını belirten Varlıbaş, satılan konutların yüzde 7'sini yabancıların aldığını vurguladı.

Nisan 2009'da satışa çıkan Varyap Meridian projesinde ortalama metrekare satış fiyatlarının 3 bin liradan bugün 7 bin liraya geldiğine dikkati çeken Varlıbaş, "Yüzde 140 ile yüzde 150 arasında bir getiri sağladık. 2011 sonuna kadar metrekare satış fiyatını 10 bin liraya kadar çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Erdinç Varlıbaş, aynı tarihler arasında dolar ve avronun yüzde 17, altının yüzde 113 getiri sağladığını, bunların kendilerinin sağladığı kazançların çok daha altında olduğunu, Türkiye'de doğru projelere yapılan yatırımın diğer yatırım araçlarının her zaman bir adım önünde olduğunu vurguladı.

Haziran 2012'de de projenin tamamında yaşam başlayacağını dile getiren Varlıbaş, uzun vadede burada metrekare satış fiyatının 15 bin liraya kadar çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Erdinç Varlıbaş, "Meridian projemizin içinde yatırımcıların çok büyük iştahla beklediği işyerleri ve dükkanların satışını da önümüzdeki ay içinde açık artırma yöntemiyle yapacağız." dedi.

Varlıbaş, projenin satış gelirine ilişkin olarak, projeden toplam 1 milyar lira satış geliri beklediklerini, şu ana kadar elde ettikleri gelirin 500 milyon liranın üzerinde olduğunu, bunun 35 milyon lirasını da yabancılara gerçekleştirilen satışlardan geldiğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir