Varto'da sokağa çıkma yasağı

Muş'un Varto ilçesinde ikinci emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muş'un Varto İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin ilçede birçok yere patlayıcı yerleştirmesi üzerine, saat 08.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin bu patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için konulduğu belirtilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar sürecek. 

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerin bir çok yere patlayıcılarla tuzaklama yaptığını, bunların imhası sırasında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.

Varto'da sokağa çıkma yasağı, tuzaklanan patlayıcıların imha edilip halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının ardından yapılacak ikinci bir duyuruya kaldırılacak.

İş makinesiyle köprüyü yıktılar

Öte yandan Varto'da İlçe Özel İdaresi'ne ait iş makinesini gasp eden teröristler, ilçe girişindeki köprüyü yıktı.

Güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasındaki çatışmalar devam ederken, teröristler İlçe Özel İdaresi şantiyesini bastı. Şantiyenin güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren teröristlerin, gasbettikleri iş makinesiyle ilçe girişinde bulunan köprüyü yıktığı öğrenildi.   

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir