Vatandaş pert olmuş, onlar gaz, firen peşinde

MHP Grup Başkanvekili Vural, hükümetin getirdiği son zamları eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, zamların "zalimce" yapıldığını belirterek, "Ustalık dönemi zam dönemi, ustalık dönemi vatandaşın sırtına bindirme dönemi. Vatandaşlar pert olmuş, beyefendiler gaz, firen peşinde koşuyorlar, zannedersiniz ki oto sanayi. Şanzıman dağıldı, motor bitti, yapılması gereken iki şey var; bir kere arabayı yenilemek lazım, ikincisi şoförü değiştirmek lazım" dedi. 
 
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sözlerine Neşet Ertaş'ın dün Kırşehir'de yapılan cenaze törenini hatırlatarak başladı. 
 
Başbakan'ın konuşma yapması yakışıkmadı
"Ben bir garibim diyen Neşet Ertaş'ın bu garipliğini siyaset için kullananlara da müşahede ettik" diyen Vural, "Böyle bir cenaze töreninde sayın Başbakan'ın dini bir görevimizi yaptığımız bir anda bir konuşma yapması yakışık almamıştır. Kim bu konuda kılavuzu ise yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi. Vural, şöyle devam etti:
 
"Dün aynı zamanda orada şunu gördük. Neşet Ertaş bir garip maalesef o musalla taşının üzerinde yer alan tabutta Neşet Ertaş vardı. Orada aslında musalla taşının üzerinde aynı zamanda köhnemiş bir siyaset anlayışı da vardı. O musalla taşının üzerindeki tabutun üzerinde Kırşehir Belediyesi reklamını yapan bir zihniyet aynen Afyon'da 25 şehidimiz olduğumuz zaman da Genelkurmay Başkanı'na kilim verip de kilim reklamı yapıyoruz diye bunu meşrulaştıran bir zihniyetin aynı da oradaydı. Neşet Ertaş milyonlara ulaşmış bir garip olduğunu ifade etmişti ama o garibin üzerinden siyaset sultanları o garip üzerinden siyaset pazarlaması yapıyordu, üzüldüm. Yok muydu üzerine örteceğiniz başka bir örtü? Garip diye mi bunu layık gördünüz. 
Aslında o bir tablo. Şehitlerimizin olduğu dönemde kilim reklamı yapanlar Neşet Ertaş'ın öldüğü zaman da belediye reklamı yapanlar bilsinler ki bu millet bu siyaset anlayışını da o musalla taşına seçimlerde yatıracaktır." 
 
Zannedersinizki oto sanayi
Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Vural, "Sayın Başbakan'ın bu ustalık döneminin hakkını gerçekten verdiğini ifade etmek lazım. Ustalık dönemi zam dönemi, ustalık dönemi vatandaşın sırtına bindirme dönemi. Ustalık ancak çıraklık, kalfalık dönemini aratmayacak şekilde vatandaşın sırtına bindirme zamanıdır. Ekonomi yoldan çıkmış ekonominin içinde yaşayan vatandaşlar pert olmuş, beyefendiler gaz, firen peşinde koşuyorlar, zannedersiniz ki oto sanayi. Oto sanayi de çıraklar konuşuyor, bir çırak Ali Babacan. Bir diğer çırak Zafer Çağlayan. Otomobilin şoförü önemli. Eğer sürücü ileri sürüş teknik eğitimi almışsa sorun almaz, diye söylüyor, Allah Allah, Allah akıl fikir versin. Vatandaş pert olmuş, pert olan vatandaşın sorumlusu kim? Firenciler, gazcılar, balatacılar, diğer taraftan sürücü koltuğunda Başbakan" diye konuştu. 
 
Cilalı ekonomi devri
Vatandaşın yara bere içinde olduğunu kaydeden Vural, "Bunlar hala kazanın sebebini ve sorumlusunu arıyor. Şoförün hatasını sorgulayan yok. Kaza yapana kadar neredeydiniz, yan gelip yattınız mı? Uyudunuz herhalde. Ve bu yönüyle baktığınız zaman gerçekten bu arabanın boyasını, kaportasını cilalayıp, cilalayıp pazarlıyorsunuz ama velakin yolcular öldü diyorlar. Ekonomi bu halde. Cilalı ekonomi devri. Ama bu cilalı ekonomi içerisinde vatandaş sıkıntı içerisinde" dedi. 
 
Ekonomi kötüye gitti zammı bas vatandaşa
Zamlara işaret eden Vural, "Ekonomi kötüye gitti, zammı bas vatandaşa. Araçtan, tapuya, akaryakıttan her şeye artırıldı. Kendi açığınızı milletin üzerine yükleyeceksiniz. Peki bu millet açığını nasıl kapatacak? Bakanlar Mehmet Şimşek, Taner Yıldız Başbakan ile görüşüyor diyor ki ‘enerji zammını görüşmedik' diyor. Dün akşam Başbakan açıklıyor enerji zammı var, diyor. O zaman Başbakan kafadan, Enerji Bakanı da o. Doğalgaza zam olunca geldiğimiz zaman doğalgaz kuyrukları gördüm, kış gelmedi, doğal gaz zammını basıyorlar. Ne oldu? Petrol fiyatları mı arttı, açığı arttı bunların, onun için zammı yapıyorlar, kendilerinin açığını milletin üzerine yüklüyorlar" dedi. 
Benzine en yüksek fiyatı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ödediğini ifade eden Vural, "Artık benzin istasyonlarını değiştirdiler, vergi dairesi. Vergi dairesi burası" ifadesini kullandı. 
 
Zalimce zam yapıyorlar
"Vur vatandaşın sırtına vur, vur vatandaşa vur" diyen Vural, "Ve zalimce yapıyorlar bu zammı. Ekonomik gerekçeleri olmadan zalimce zam yaptılar. Hesapsız kitapsız olmanın bedelidir bu zamlar. Vatandaşı pert eden bir ekonomi politikası var. Bunlar arabanın renginden, cilasından, kaportasından ha bire bahsediyorlar ekonominin içi farklı dışı farklı. İçinde vatandaş perişan, dışında dünyanın en büyük ekonomisiyiz, kriz bizi teğet geçti biz şöyleyiz, asarız keseriz ama içerideki vatandaşın gerçekten durumu iyi değil" dedi. 
 
Arabayı yenilemek şoförü değiştirmek lazım
Vatandaşın çocuğuna vereceği cep harçlığı kalmadığına dikkat çeken Vural, şöyle devam etti: 
"Şanzıman dağıldı, motor bitti, yapılması gereken iki şey var; bir, bir kere arabayı yenilemek lazım, iki şoförü değiştirmek lazım. Ehliyeti elinden almak lazım. Madem bunlar oto sanayiden gazdan firenden balatadan ileri sürüş tekniklerinden bahsediyorlar, bence yapılması gereken husus ehliyetsiz kullanmak, bütün bunlar ehliyetsiz olduklarını da ortaya koyuyor. Trafik polislerine kalıyor iş, trafik polisleri bunları ehliyetsiz araba kullanmaktan men etmeli ve ehliyetini almalıdır. Siyasette de bu ehliyeti alacak inşallah milletimiz olacak diye düşünüyorum. Aslında iyisi mi bu arkadaşlar önce kendilerini oto sanayiye alsınlar, oradaki gerçek ustalar bunlarla ilgili değerlendirmeleri daha iyi yapar diye düşünüyorum." 
Bu konularda ilginizi çekebilir