Ve dolar 3 lirayı gördü!

Dolar, tarihi zirvesini yenileyerek psikolojik sınır olan 3 lirayı gördü. Asya işlemlerindeki bu sert hareketin ardından dolar 2.95 seviyelerine çekildi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğine işaret etmesi, seçim belirsizliği ve Türkiye genelinde güvenlik endişeleri TL'de sert değer kaybının sürmesine neden olurken, dolar bu sabah Asya seansında hacimsiz piyasada 3 TL'ye kadar yükseldi.

TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösterirken, kurun 3 TL'yi görmesiyle TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısında değer kaybı yüzde 22'ye ulaştı.

Asya seansında hacimsiz hareketin ardından yurtiçi piyasada dolar 2.96 seviyesinde yer alıyor.

Analistler, dolar/TL'nin 3,00'ün üzerinde kalıcı olmaması durumunda geri çekilmelerin yaşanacağını ve 2,90 seviyesinin destek konumunda izeleneceğini kaydediyor. 

ING Bank Özel Bank Stratejisti Pınar Uslu, "TL zaten TCMB, siyasi ortam ve güvenlik endişeleri nedeniyle baskı altında. Böyle bir ortamda hacimsiz Asya seansından 3 seviyesindeki opsiyonlar tetiklenmiş olabilir, nitekim 3 seviyesi görüldükten sonra geri geldi. Her ne kadar TL'yi etkileyen unsurlar değişmemiş olsa da, dün akşam yayımlanan Fed tutanakları sonrasında TL'nin biraz değer kazanması beklenebilirdi. TCMB bugün de likiditeyi kısma yoluna gidecektir" dedi.

Euro/TL ise 3.3430 ile tarihi zirveyi görmesinin ardından 3.30 seviyesinde.