Ve karar açıklandı!

Ali İsmail Korkmaz davasında duruşma 7. celsede karara bağlandı. Sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a indirimle 10 yıl 10 ay hapis, Yalçın Akbulut içinse 12 yıl, indirimle 10 yıl hapis cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir'de, geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden sorumlu tutulan 3'ü polis 8 kişinin yargılandığı davanın duruşması Kayseri'de gerçekleşti.

Polis ekipleri, duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Kayseri Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi girişinden eski Veterinerlik Kavşağı arası, Erkilet Bulvarı, Çevreyol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile eski Veterinerlik Kavşağı arasını gece yarısından itibaren araç trafiğine kapatan polis ekipleri, 3 farklı arama noktası oluşturdu. TOMA'lar da Adliye çevresinde bekletildi. 

Duruşmayı izlemek için farklı illerden gelenler, İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı. Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen grup, kendileri için ayrılan bölüme geçti. 

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi. 

Emel Korkmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü duruşmada karar verilmesini beklediklerini söyledi.

Sanık polislere 10'ar yıl

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’la ilgili dava 7. celsede karara bağlandı.

Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme heyeti sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi. 

Diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı. 

Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları; Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Anne Korkmaz: Ali’nin canı bu kadar ucuz olmamalıydı

Ali İsmail Korkmaz davası sonrasında dışarıda açıklama yapan anne Emel Korkmaz, “Ali’nin canı bu kadar ucuz olmamalıydı" diyerek karara tepki gösterdi. Duruşmayı izleyenler arasında bulunan Berkin Elvan'ın annesi ise 'böyle adalet olur mu?' sözleriyle tepkisini gösterdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir