Vergi artışları kaçakçılara yarayacak

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, Bakanlar Kurulu kararıyla binek otomobil, alkollü içki, tütün ürünleri ve cep telefonlarına uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasının kaçakçı ve fırsatçılara yaracağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) yeni düzenlemelerle ilgili olarak, zam anlamına gelen vergi artışlarının en çok kaçakçı ve fırsatçılara yarayacağını belirtti. 

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin yeni yılda Bakanlar Kurulu kararıyla binek otomobil, alkollü içki, tütün ürünleri ve cep telefonlarına uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırıldığını kaydetti. 

Kararla alkollü içkilerde yüzde 10-15 ve cep telefonunda yüzde 20 oranında vergi artışı getirildiğini bildiren Yılmaz, şöyle devam etti: 

"ÖTV'ye KDV de eklendiğinde bu zamlar daha da artacak. Artış oranları zincirleme olarak diğer ürün fiyatlarına yansıyacak ve bedelini tüketici ödeyecektir. Bütçe açıkları, tüketiciye fatura edilerek kapatılmaktadır. Piyasanın zayıf ve savunmasız tarafı olan ve tüketiciyi koruma sorumluluğu olan devlet ve politik iradesi olan hükümet, tüketiciyi piyasanın aç kurtlarına kurban etmektedir. Zam anlamına gelen vergi artışları, en çok kaçakçı ve fırsatçılara yarayacaktır" 

Bu konularda ilginizi çekebilir