Visa'nın sanal yarışmasında Şekerbank birinci oldu

Şekerbank ekibi, İstanbul'da yapılan finalde, Fortis Bank ve Ziraat Bankası takımlarıyla yarışarak birinci oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Şekerbank ekibi, bankacıların sanal ortamda yarıştığı Visa Debit Challenge'da 50 takım arasından finale kaldı ve İstanbul'da yapılan finalde, Fortis Bank ve Ziraat Bankası takımlarıyla yarışarak birinci oldu.
Şekerbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Visa Europe'un, Türkiye pazarı için gerçekleştirdiği ve 'Visa Electron banka kartı programı'nı geliştirmeyi hedeflediği internet tabanlı iş simülasyon yarışması 'Visa Debit Challenge'da, Şekerbank çalışanlarının oluşturduğu Minerva ekibinin, finalde Fortis Bank ve Ziraat Bankası takımlarını geride bırakarak birinci olduğu kaydedildi.
İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilen ve 5 tur süren final maratonunda, ilk dört turda birinci olan Şekerbank Minerva ekibinin, son turu da ilk sırada bitirerek yarışmayı galip tamamladığı, yarışmada Fortis Bank'ın ikinci, Ziraat Bankası'nın ise üçüncü olduğu ifade edildi.
Yarışmaya, Türkiye'deki Visa Europe üyesi bankalardan 50 takımın, dörder kişilik gruplar halinde katıldığı ve 5 tur üzerinden yarıştığı belirtilen açıklamada, 28 Nisan 2010'da başlayan sanal ortamda düzenlenen ve her turun 1 yılı gösterdiği 5 tur süren rekabette, banka kartları pazar payı, gelir-gider durumu ve net karlılık durumu ölçüldü ve en yüksek karlılığa ulaşan takımlar arasında, her yıl (tur) için bir sıralama yapıldı. Finalde de daha önce yapılan seçmelerdeki gibi 5 yıllık bir simülasyon çerçevesinde en yüksek kara ulaşan Şekerbank Minerva ekibi birinci oldu.
Visa Debit Challenge yarışmasının, banka çalışanlarının, banka kartı programı dinamiklerini öğrenmeleri, bu alanda stratejik karar alma ve uygulama süreçlerinde gerekli aşamaları, deneyimlerini geliştirmek amacıyla yapıldığı belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir