Viyana'da Tuncay şov

A Milli Futbol Takımı, Tuncay Şanlı'nın hat-trick yaptığı hazırlık maçında Avusturya'yı 4-2 yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VİYANA - A Milli Futbol Takımı 2010 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Avusturya ile yaptığı 2008'in son maçında sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan milliler 28. dakikada Hölzl'ün golüyle 1-0 geriye düştü. Oyundan kopmayan ay yıldızlı oyuncular oyunu tamamen rakip sahaya yıkmayı başardı. Maçın 38. dakikada Kazım'la ceza alanı önünde yaptığı verkaçla kaleyi karşısına alan Mehmet Aurelio, skoru 1-1 yaptı.

Golden sonra oyundaki üstünlüğünü devam ettiren A Milliler 41. dakikada Gökhan Zan'ın kafayla indirdiği topu, Tuncay'ın ağlara göndermesiyle soyunma odasına 2-1 önde girdi.

Türkiye karşılaşmanın ikinci bölümüne de golle başladı. 47. dakikada Tuncay şanlı bir kez daha fileleri havalandırdı (1-3). Oyunda iyice rahatlayan milliler, 54. dakikada ilk golün sahibi Hölzl'nin golüne engel olamayınca skor 3-2'ye geldi. A Milli Futbol takımında gecenin en iyilerinden Tuncay Şanlı 62. dakikada kendisinin 3. millilerin ise 4. golünü kaydetti. Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca A Milli Futbol Takımı sahadan 4-2 galip ayrıldı ve 2008'in son maçını galibiyetle kapattı.

Terim: Oyuncularımı kutluyorum

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim Avusturya galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Her maçta kazanmanın önemli olduğunu" ifade ederek, "Oyuncularımı ciddiyetleri için kutluyorum" dedi. Bir soru üzerine Viyana'nın kendisine çok yakın olduğunu ve Viyana'da kendisini evinde hissettiğini anlatan Terim, Avusturya Futbol Federasyonundan aldığı bir seminer davetini de kabul edeceğini kaydederek, "Viyana sadece Wals'i ile değil futbolu ile de ünlü bir kent. Ben de Viyana'nın hem futbolunu hem de Schnitzel'ini seviyorum" diye espri yaptı.

Avusturya teknik direktörü Karel Brückner ise "Türkiye'nin hakettiği bir galibiyet aldığını ve Türk Milli Takımı'nı tebrik ettiğini" söyledi.