Vizyoner planlamaya geçilmeli

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin 'seçim dönemi' perspektifini aşan bir bakış açısına ihtiyacı olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - Türkiye'nin sorunlarıyla uğraşmaktan fırsat bulması halinde ön plana çıkabileceğini belirten Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Seçim dönemi perspektifini aşan bir bakış açısına ihtiyaç var.

Planlama denen şeyi ortadan kaldırdık ama vizyoner düşünmeyi özendiren bir planlama gerekiyor. Bir kamu birimi Türkiye'ye uzun vadeli vizyon çizmeyi iş edinmeli" dedi. "Avrupa kaynaklı büyük bir çöküntü yaşanmayacağını ümit ediyorum" diyen Eczacıbaşı, küresel krizle ilgili olarak, 'önlemlere devam mı, yoksa artık harcamaları kısma dönemine mi girilmeli?' tartışmasında, önlemlerin devamını savunan politikalara yakın olduğunu söyledi. Eczacıbaşı, grupla ilgili olarak da "Geçen yılı kötü geçirdik diyemem. Satış bütçelerinde bazı sapmalar olduysa da pazar payı ve karlılıkta başarılı bir yıldı. Bozüyük'te Ar-Ge merkezini yıl sonuna kadar açacağız. Hindistan'a iddialı bir giriş yapmak istiyoruz" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir