Vodafone İş Ortağım, hem konuşturacak hem internete bağlayacak

Vodafone'un yeni kurumsal hizmet programı, firmaların tüm iletişim ihtiyacını tek elden karşılamayı amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone'un yeni kurumsal hizmet programı "Vodafone İş Ortağım", kurumlara yönelik olarak 13-95 lira aralığında tarife paketleri sunuyor. Paketlere uluslararası görüşmeler de dahil.

Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Bölüm Başkanı Kurtuluş Alıç, programı oluştururken öncelikle müşterilerle görüşerek onların ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, yeni paketin müşteri odaklı, en iyi değer yaratmaya yönelik ve toplu iletişim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir şekilde tasarlandığını kaydetti.

Alıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumlarımız açısından çok önemli olduğunu bildiğimiz bir başka nokta da çözümlerin tek elden verilmesidir. Kurumlarımıza ses ve veriyi kapsayan tüm iletişim ihtiyaçlarını, sabit ve mobil teknolojilerle 'tek elden' sağlamayı hedefliyoruz. Multi internet ile tek elden sabit ve mobil internet servisi sağlıyoruz. Vodafone İş Ortağım'ın Multi internet cihazını kullanan bir müşteri hem ADSL ile hem de 3G ile internete erişim imkanı elde ediyor. Eğer ADSL bağlantısı koparsa 3G ile mobil internete bağlanıyor ve erişimde kesinti yaşamıyor."

Abonelere özel hizmetler var

Alıç'ın verdiği bilgilere göre, "Vodafone İş Ortağım" kapsamında sunulan hizmetler arasında şunlar yer alıyor:

- Kurumsal tarife portföyü ile kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına uygun tarife seçenekleri sunuluyor. Tarife paketleri 13 liralık 'İş Ortağım Mini Paket'ten, 95 liralık 'İş Ortağım Mega Paket'e kadar çeşitlilik gösteriyor.

- Sabit ücretli tarife paketlerine uluslararası görüşmeler ekleniyor.

- Multi internet ile tek elden sabit ve mobil internet hizmeti sağlanıyor.

- Kurumsal müşteriler, indirim programı İş Ortaklarım Programı ile araç satın alma, akaryakıt, gıda, ulaşım, konaklama, kargo hizmetlerinin da aralarında bulunduğu çeşitli alanlarda yüzde 60'a varan indirimlerden faydalanıyor. Orta büyüklükte bir firmanın, bu program sayesinde yıllık maliyetlerinde 20 bin 900 lira tasarruf sağlayabileceği hesaplanıyor.

- Multi santral (FCT) paketleri ile kurumsal müşterilerin sabit telefonlardan yapacakları aramalar için Vodafone'un özel tarifeleri ile hizmet sunuluyor. Ayda 600 dakika konuşma yapılan orta büyüklükte bir şirketin aylık faturası 220 lira yerine multi santral ile 75 liraya iniyor.

- Yeni www.vodafoneisortagim.com sitesinde farklı ölçekteki firmaların ihtiyaçları baz alınarak oluşturulan üç kategorili yapı ile müşteriler kendi ihtiyaçlarına uygun çözümlere daha rahat ulaşabiliyor.

- Müşteriler ekonomi bilgilerini içeren SMS bilgi servisinden ücretsiz faydalanabiliyor. Ayrıca çeşitli sektörlere ait özel bilgileri içeren hizmet paketleri sunuluyor.

- Kurumsal müşteriler belli bir süre için cep telefonlarına indirebildikleri maaş ölçer, kredi faiz uzmanı, tercümatik gibi bazı uygulamalardan ücretsiz faydalanıyor."

3G kullanımı hızla artıyor

Vodafone İş Ortağım'ın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, mobil iletişim sektörü sayesinde kurumların verimlilik ve yenilikçiliğe odaklanırken maliyetlerini kontrol altına alabildiklerini, bilgiye eskisine göre çok daha hızlı ve kolay ulaşılabildiğini kaydetti.

Bu hizmetlerin odağındaki teknolojinin 3G olduğunu belirten Timuray, mobil geniş bant abone sayısının, sabit abonelere göre yüzde 50 daha hızlı ilerleme kaydettiğini, dünyada mobil geniş bant abone sayısının 2010 sonunda 1 milyar 55 milyona, 2014 sonunda da 2 milyar 770 milyona ulaşmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

3G'nin sağladığı verimlilik ve tasarruf imkanlarına da değinen Timuray, Vodafone'un Accenture ile yaptığı bir çalışmaya göre, AB ülkelerinde 10 yıl içinde 3G sayesinde oluşturulacak tasarrufun yılda 43 milyar euro seviyesine ulaşacağının hesaplandığını belirtti.

Gelişmekte olan ülkelerde mobil iletişim hizmetleri sektöründeki her yüzde 10'luk artışın GSYİH'ya yüzde 1,2 oranında bir yükseliş olarak yansıdığını ifade eden Timuray, rekabet edebilirlikte mobil iletişimden yararlanmanın önem taşıdığını vurguladı.

Serpil Timuray, "Sadece 2009-2010 mali yılında 3G odaklı olarak 1,3 milyar lira yatırım yapmış bulunuyoruz. Bu yatırımla birlikte 2006'dan bugüne yaptığımız yatırımların toplamı 10 milyar lira seviyesindedir" diyerek, 2010 yılı başı itibariyle alternatif telekom operatörlerinden Borusan Telekom'u da satın alarak kurumsal hizmetlere verdikleri önemi gösterdiklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir