Vodafone, seçim sonuçlarını cepten bildirecek

İletişim şirketi "Seçim Uygulaması" ile hangi operatör kullanıcı olmasına bakılmaksızın Vodafone 5115'e mesaj atanlara sonuçları bildirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, tüm cep telefonu kullanıcılarına 12 Haziran genel seçimlerini anında takip etme fırsatı sunacak.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, kullanıcılar seçim sonuçlarına anında ulaşmak için "Seçim Uygulaması" ve "SMS" seçeneklerine sahip olacak.

Uygulamada hangi operatörün müşterisi olduğuna bakılmaksızın tüm iPad, iPhone ve wap destekli telefon kullanıcıları, seçim sonuçlarını il il ve Türkiye genelinde sürekli izleyebilecek. Kullanıcıların sadece cihazlarından "secim2011.vodafone.com.tr" adresine erişmeleri gerekiyor.

İl detay sayfaları kanalıyla da hangi ilde, hangi partinin ne kadar oy aldığı, kaç milletvekili kazandığı bilgileri paylaşılacak.

Genel seçim sonuçlarına SMS kanalıyla ulaşmayı tercih eden Vodafone abonelerinin ise "SECIM" yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra, sonuçlarını öğrenmek istediği ilin plaka kodunu ekleyerek 5115'e mesaj göndermeleri gerekiyor.

Bu sayede abonelerin cep telefonuna her 20 dakikada bir, hem Türkiye geneli hem de belirttikleri ile ait seçim sonuçları SMS ile ulaştırılacak. Seçim paketi aboneliğinin ücreti 2 lira, kayıt olunan her yeni il için ise 2 lira  ücretlendirme olacak.

Vodafone'un Tekil Sorgu Servisi ise abonelere, seçimlerin o anki sonuçlarına erişme imkanı sağlıyor. "DURUM" yazıp, bir boşluk bıraktıktan sonra plaka kodunu 5115'e gönderen kullanıcılara söz konusu ilin o anki seçim sonuçları gönderilecek. Plaka kodu eklemeksizin 'DURUM' yazıp 5115'e gönderen abonelereyse o anki Türkiye genel seçim sonuçları SMS yoluyla bildirilecek. "DURUM" sorgulama ücreti 0,80 lira olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir