Vodafone servis gelirlerini artırdı

Şirketin servis gelirleri 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,5 oranında artış gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, Temmuz-Eylül 2010 döneminde, servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,5 oranında artırdı.

Vodafone Türkiye, 2010-2011 mali yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, şirketin servis gelirleri 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,5 oranında artış gösterdi.

Son üç çeyrektir sergilenen yüksek çift haneli büyüme grafiğinde, 2009-2010 mali yılı itibariyle devreye alınan yeni stratejik program doğrultusunda odak alanları olarak belirlenen faturalı abone, kurumsal müşteri ve data gelirleri önemli rol oynarken, faturalı abone sayısı yüzde 67 oranında artış gösterdi. Kurumsal müşteri segmentindeki servis gelirlerinde büyüme yüzde 47, data gelirindeki artış ise yüzde 99 olarak gerçekleşti.

Mali yılın ilk altı ayının (Nisan-Eylül 2010) faiz, vergi ve amortisman öncesi karı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artarak 218 milyon lira, FAVÖK marjı ise yüzde 12,2 olarak gerçekleşti.

Şirket, gelirde yüzde 25,1, abonede yüzde 26,5 pazar payına ulaşırken, toplam abone sayısını 16,5 milyona yükseltti.

Numara taşıma uygulamasının başlamasından bu yana Vodafone'a taşınan toplam numara sayısı 8 milyon, net taşınan numara sayısı ise 1,7 milyon oldu.

"Aktif abone" sayısını artırmaya odaklanan Vodafone'da, faturalı ve faturasız aboneler için ortalama abone başına aylık gelir (ARPU), geçen yıla göre yüzde 21 artışla 18,6 lira seviyesine yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir