Vodafone'da hedef 'komple iletişim'

Vodafone mobilden sonra şimdi de sabit iletişim alanında genişlemeye gözünü dikti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Phil Patel, 2 yıl içinde hem mobil hem sabit iletişim alanında sunacakları hizmetlerle "komple iletişim hizmetleri sağlayıcı" bir şirket olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Birinci yılını dolduran İş Ortağım programının sonuçlarına ve önümüzdeki dönem projelerine ilişkin basın toplantısında konuşan Patel, Vodafone Türkiye'nin geçen bir yıl içinde kurumsal segmentteki müşteri sayısını yüzde 25, cirosunu ise yüzde 51 oranında artırdığını belirtti. Patel, "Böylece Vodafone Türkiye, hem Türkiye'de hem de Vodafone ülkeleri arasında kurumsal alanda en hızlı büyümeyi gerçekleştirdi" dedi.

3G lansmanından bu yana kurumsal iş ortaklarının data kullanımlarının da 40 katına ulaştığını söyleyen Patel, önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin olarak da, "Gerçekten komple iletişim hizmetleri sunan şirket olmayı hedefliyoruz. Mobil alanın yanı sıra sabit alana doğru da genişlemeye devam edeceğiz. Makineden makineye iletişim (M2M) konusuna odaklanacağız. 2 yıl içinde altyapı ve dış kaynaklı hizmet sağlayıcı olarak, hem mobil hem sabit iletişimde komple iletişim hizmetleri sağlayıcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İlk 6 ayda yüzde 60 maliyet avantajı

Vodafone Türkiye Kurumsal ve Mobil Pazarlama Bölüm Başkanı Kurtuluş Alıç da, kurumsal alanda getirdikleri yeniliklere ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, İş Ortağım tarife portföyünü yenilediklerini, mevcut tarifelere yeni dakikalar eklerken, tarife sayılarını 8'e çıkardıklarını ve İş Ortağım tarifesindeki her yöne dakikalara, yurt dışı numaraları aramaların da eklendiğini anlattı.

Vodafone'un 30 ülkede 20 milyondan fazla çalışanın yararlandığı komple iletişim hizmetlerini Türkiye'ye getirdiklerini söyleyen Alıç, bunu, "mobil ve sabit iletişim ile ses ve data hizmetlerine bir arada, tek bir müşteri hizmetleri ve satış danışmanı üzerinden ulaşılabilecek bir hizmet dünyası" olarak tanımladı.

Alıç, "Bu yolculuğun ilk adımındayız. Bu kapsamda Vodafone'dan mobil hizmet alan tüm iş ortaklarımıza, her mobil hat başına 6 ay boyunca sabit telefondan ayda 100 dakika ücretsiz görüşme sunuyoruz. Hem mevcut hem de yeni müşterilerin faydalanabileceği bu hizmet için herhangi bir taahhüt gerekmiyor. Önümüzdeki dönemde hem sabit hem mobil hizmet alan kurumsal müşteri sayımızın toplam müşterilerin yüzde 50'sini oluşturmasını hedefliyoruz. Şirketler ilk 6 ayda yüzde 60'a yakın, sonraki aylarda ise yüzde 30 civarında maliyet avantajı elde edecekler" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir