Vodafone'dan 'Kırmızı Pasaport'

Vodafone, yurt dışı dolaşım tekliflerini biraraya topladı. Yurt içi ve yurt dışı görüşmeler arasındaki fiyat uçurumu ortadan kalkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, tüm yurt dışı dolaşım (roaming) tekliflerini "Kırmızı Pasaport" ile biraraya topladığını duyurdu.

Vodafone tarafından yapılan açıklamada, tanıtımı gerçekleştirilen Kırmızı Pasaport ile Vodafone abonelerinin hem yurt içi ve yurt dışı görüşmeleri arasındaki fiyat uçurumunun ortadan kalkacağı hem de mobil interneti yüksek fatura korkusu olmadan kullanabilecekleri belirtildi.

Vodafone Pasaport ile Vodafone abonelerinin yurt içinde kullandıkları her yöne dakikalarını yurt dışında da Türkiye'yi aramak ve gelen tüm çağrılar için kullanabilecekleri dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cep Avantaj 55 TL, İş Ortağım 55 TL ve üzeri teklifleri, iPhone ve diğer akıllı telefon paketlerine sahip olan Vodafone aboneleri 'PASAPORT' yazıp 7048'e mesaj atarak Kırmızı Pasaport seçeneklerinden yararlanmaya başlayabiliyor. Kırmızı Pasaport ile bu paketlerin kullanıcıları, sahip oldukları her yöne dakikaların yüzde 50'sini yurt dışında da kullanabiliyor.

Örneğin yurt içi paketinde 1000 dakikası bulunan bir abone her yöne dakikalarının 500 dakikasını yurt dışında Vodafone anlaşmalı operatörler üzerinden roaming yaparken Türkiye'yi aramak için ve gelen tüm çağrılar için kullanabiliyor. Kullanıcılar Kırmızı Pasaport sayesinde yurt dışında da yurt içinde kullandıkları tarife ile görüşme yapabiliyorlar."

Abonelerin ayda 3,99 TL ödeyerek herhangi bir taahhüt vermeden Kırmızı Pasaport seçeneğini kullanabileceği bildirilen açıklamada, Kırmızı Pasaport ile yurt dışında internet avantajının da sunulduğu ifade edildi.

Mobil internet kullanımında, tüm abonelere yurt dışındaki Vodafone şebekelerinde günlük 1 MB kullanım sonrası MB fiyatı üzerinden yüzde 75 indirim, diğer tüm operatörlerde ise yüzde 50 indirim hakkı verildiği belirtilerek, abonelerin herhangi bir fatura sürpriziyle karşılaşmaması için günlük 5 MB'lık kullanım sınırı aşıldığında abonelere uyarı mesajı da gönderildiği kaydedildi.

Vodafone Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları ifade etti:

"Vodafone, bugün otuzdan fazla ülkede kırk şebeke ortağı ile faaliyet gösteren dünya mobil iletişim lideri bir markadır. Bu küresel gücü, yurt dışına sıklıkla seyahat eden ve seyahatlerinde cep telefonlarını, mobil interneti özgürce kullanmak isteyenler için hizmete sunuyoruz. Vodafone'un sunduğu roaming seçeneklerinin ne kadar ilgi gördüğüne baktığımızda 2009'un ilk dokuz ayından, 2010'un ilk dokuz ayına roamer müşteri sayımızda yüzde 79'luk ciddi bir artış görüyoruz."

Verilen bilgiye göre, Kırmızı Pasaport'un geçerli olduğu ülkeler Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Hollanda, İtalya, Yunanistan, Macaristan, Arnavutluk, Malta, Avustralya, Mısır, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Yeni Zelanda, İrlanda, Gana, Katar ve Hindistan.

Mevcut Vodafone abonelerinin en çok seyahat ettiği ilk 10 ülkenin 7'si bu ülkeler arasında yer alıyor. Söz konusu ülkeler, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, USA, Yunanistan, Suudi Arabistan, İspanya, Hollanda ve Bulgaristan olarak sıralandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir