Vodafone'dan 1 liraya akıllı telefon

3G'ye geçişin ilk yıldönümünde Vodafone 840 ayda 1 lira.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, 3G teknolojisine geçişinin 1. yıldönümünde, kendi markasını taşıyan 3G'li akıllı telefon Vodafone 840'ı, 3G doğumgünü özel paketine 18 ay taahhütte bulunarak abone olanlara ayda 1 liraya sunuyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 3G hizmetlerinin başlamasının birinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, birinci yılın sonunda Vodafone'da 3G aboneliğinin, toplam abone bazı içerisinde yüzde 30'un üzerine çıktığını belirterek, Vodafone Türkiye'nin, aboneleri tarafından 3G'si en fazla tercih edilen operatör konumuna geldiğini, 3G abonelerinin sayısının 5,2 milyona ulaştığını, aylık data kullanımının 3G öncesine göre 28 kat arttığını kaydetti.

Yeni dönemde vizyonlarının dileyen herkesi, her an, her yerde internetten faydalandırmak olacağını söyleyen Timuray, bu vizyonun üç temel unsurunu yaygın ve kaliteli kapsama, makul fiyatlandırma ve akıllı cep telefonları olarak sıraladı.

Yaygın ve kaliteli kapsama için 2009-2010 mali yılında 1,3 milyar lira olarak belirledikleri yatırım bütçelerini aşarak 1,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 2010 yılının ilk çeyreğinde de 303 milyon liralık yatırımla sektörün en çok yatırım yapan operatörü olduklarını anlatan Timuray, "Geçtiğimiz 3 yılda teknoloji altyapımızı 3 katına çıkartırken, yalnızca 3G teknolojisini desteklemek için 1 yıl içinde 4400'e yakın baz istasyonu kurduk. Bugün itibarıyla 2G'de nüfusun yüzde 99,2'sini, 3G'de Türkiye'nin 81 ilini ve nüfusun yüzde 70'ini kapsıyoruz" dedi.

Makul fiyatlandırma konusunda da tüketicilerin daha kolay anlayabileceği ve fatura stop özellikleriyle kota aşımı korkusunu engelleyecek paketler oluşturduklarını söyleyen Timuray, vizyonun üçüncü ayağını oluşturan akıllı cep telefonları konusunda da 3G 'a geçişin birinci yılında bir adım attıklarını kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Timuray, kampanyaya, kendilerini stoklarda zorlayacak bir ilgi gösterilmesini beklediklerini kaydetti.

3G yatırımlarının 2010 yılı içinde de devam edeceğini ifade eden Timuray, bu yılın mart sonu itibariyle numara taşımada 1,5 milyon abone ile en fazla net kazanımın Vodafone'da gerçekleştiğini söyledi.

İlk telefonu Gencebay aldı

Vodafone reklamlarında rol alan Orhan Gencebay ise "Vodafone, 3 yılda altyapısını 3 katına çıkardı. 3G vesilesiyle de verdiği hediyelerin en az 3 katını vereceğine inanıyorum" dedi.

Toplantı sırasında tanıtılan Vodafone 840'ı ilk satın alan olmak isteyen ancak üzerinde 1 lira bulunmayan Gencebay, Sevim Emre'den aldığı 1 lirayı Timuray'a vererek kampanya kapsamındaki telefonu satın aldı.

Vodafone 840

Verilen bilgiye göre, Vodafone'un 3G doğumgünü özel paketine aylık 35 lira karşılığında, 18 ay taahhütte bulunarak abone olanlar, satış fiyatı 299 lira olan Vodafone 840 cihazına ayda 1 lira karşılığında sahip olabiliyor.

22 Temmuz 2010 itibariyle başlayacak kampanya kapsamındaki 3G'li Vodafone 840'ın özellikleri arasında Facebook, Twitter, Windows Live Messenger gibi uygulamalara kolay erişim, Opera Mini web tarayıcı 2,8 inç dokunmatik TFT Ekran, 320 x 240 çözünürlük, 2 megapiksel CMOS kamera yer alıyor.

Vodafone, önümüzdeki bir ay içerisinde yeni Vodafone modellerini de Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor.

3G doğumgünü paketi sınırsız internet erişimi sunarken, kullanımın 100 megabaytı geçmesi durumunda hızda yeni bir ayarlama yapılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir