Vodafone'dan 4 yeni kampanya

İletişim şirketi Vodafone, 3G'nin ikinci yıl kutlaması kapsamında "süper internet" başlıklı kampanya başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, 3G'nin ikinci yıl dönümüne özel, "süper internet" programı kapsamında 4 yeni kampanya başlattı.

Kampanyaların ilki kapsamında, hali hazırda herhangi bir internet paketinden yararlanmayan Vodafone aboneleri, 3636'ya 'KUTLAMA' yazıp gönderdikleri takdirde, bir ay boyunca cepten internete ücretsiz olarak bağlanabilecek.

Diğer kampanyada ise Vodafone aboneleri, HTC'nin yeni modeli WildfireS modeline artı 5 liradan başlayan fiyatlarla sahip olabilecek.

Üçüncü kampanyada, 4 GB'lik süper internet paketine ayda 29 liraya 3 ay boyunca abone olanlar, Vodem'e sadece 5 lira ödeyerek sahip olabilecek. 

Kampanya kapsamında ayrıca dünyada bir ilk olarak Vodafone, televizyondan internete erişimi sağlayan Webbox cihazını 3G özelliği ile Türkiye'de pazara sunuyor. 12 ay taahhütle 1GB internet paketine ayda 19 liraya abone olanlar, ayda artı 10 lira bedelle 3G'li Webbox'a sahip olabilecek.

Nüfusun yüzde 77’si mobil

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, yeni kampanyalarının tanıtıldığı basın toplantısında, dünya nüfusunun yüzde 77'sinin mobil iletişim sayesinde birbirine bağlı olduğunu ve bu sektörün 1,3 trilyon dolarlık hacme ulaşarak dünya GSYİH'sının yüzde 2'sini oluşturduğunu söyledi.

1,3 trilyon dolarlık mobil iletişim sektörü içinde data segmentinin 300 milyar dolarlık bir paya sahip olduğunu, önümüzdeki dönemde bu segmentin giderek daha da büyüyeceğini ifade eden Timuray, bugün dünyada mobil iletişim abonelerinin 5'te 1'inin 3G abonesi olduğuna dikkati çekti.

Timuray, "2014 yılında 3G abone sayısının dünyada 2 milyar 770 milyona kavuşacağı, bu sayede mobil abonelerin yarısının 3G abonesi olacağı tahmin ediliyor" dedi.

Akıllı telefonların 2012'de bilgisayar sahipliğinin üzerine geçeceğini, cep telefonlarının bir anlamda cep bilgisayarına dönüşeceği çok önemli bir eşikten geçildiğine dikkati çeken Timuray, 2015 yılında bugüne kıyasla data trafiğinin de 26 kat artacağının tahmin edildiğini belirtti.

Internet kullanımındaki artışın aynı zamanda ekonomiye de çok önemli bir katkısı olduğunu vurgulayan Timuray, "Internet kullanımı penetrasyonundaki her yüzde 10'luk artış GSYİH'da yaklaşık yüzde 1,4'lük büyüme etkisi sağlıyor" dedi.

AB ülkelerinde internet kullanımı ortalaması yüzde 70'e ulaşmışken, Türkiye'de bu rakamın yüzde 33 seviyelerinde olduğunu belirten Timuray, Türkiye'deki 3G aboneliğinin ise AB ortalamasından 4.6 puan yukarıda ve yüzde 34,7 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Data kullanımı 20 kat arttı

Vodafone Türkiye'nin 3G hizmetlerine Temmuz 2009'da başladığını, 2011 yılını veri yılı ilan ederek "süper internet" programını devreye aldıklarını ifade eden Timuray, şunları kaydetti:

"Bugün abonelerimizin yaklaşık yarısının 3G abonesi olduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Data kullanıcılarımızın aylık ortalama kullanımının 2 yıl içinde 20 kat arttığını, şebekemizdeki data trafiği hacmini 3G öncesi ve 3G sonrası olarak incelediğimizde de data trafiğinin 80 kat arttığını görüyoruz. Data gelirlerimizin toplam gelirlerimiz içindeki payı yüzde 5,5 seviyesine erişti."

Serpil Timuray, son mali yıllarında 1 milyar 41 milyon liralık teknolojik altyapı yatırımı yaptıklarını, bu sayede 2G hizmetlerinin kapsamını artırırken, 3G nüfus kapsama oranlarını da yüzde 78,6'ya kavuşturduklarını belirtti.

Geçen sene Türkiye'de ilk operatör markalı telefonun lansmanını yaptıklarını ve buna da 1 lira gibi sembolik bir rakamla abonelerin kullanımına sunduklarını anımsatan Timuray, bu tür stratejilere "süper internet" programları çerçevesinde devam ettiklerini, süper kampanyalarla bunu pekiştirdiklerini kaydetti. 

Soruları da yanıtlayan Serpil Timuray, 1 milyar 41 milyon liralık yatırımın Nisan 2010-Mart 2011 dönemi olan Vodafone Türkiye'nin mali yılında yaptıkları yatırım olduğunu, bunun içinde ağırlıklı olarak teknolojik yatırımların yer aldığını, çok büyük kısmının da şebekeye yaptıkları yatırım olduğunu belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir