Vodafone'un, kontör-para birimi değişimi 1 Nisan'da

Hizmete girecek yeni sistem sayesinde kontör yerine TL cinsinden yükleme gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Vodafone Türkiye, TL bazlı fiyatlandırma çalışmalarını tamamladığını ve 1 Nisan itibariyle kontör-para birimi değişimini uygulamaya alacağını açıkladı.
Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek TL bazlı fiyatlandırma çalışmalarının tamamlandığı, ön ödemeli hat sahibi abonelerin yeni sistemde hiçbir sıkıntı yaşamaması için tüm hazırlıkların bitirildiği ve gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.
Açıklamada, Vodafone'un kontör-para birimi değişimini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) belirlediği yasal tarih olan 1 Nisan 2010 itibariyle uygulamaya alacağı, hizmete girecek yeni sistem sayesinde kontör yerine TL cinsinden yükleme gerçekleştirileceği bildirildi.
Yeni sistemde yapılan görüşmelerin kontör yerine kuruş şeklinde ücretlendirileceği, Vodafone Türkiye abonelerinin kontör sisteminde olduğu gibi hatlarındaki bakiyeyi sorgulayarak öğrenebilecekleri ifade edilen açıklamada, satışta olan kontör kartların geçerliliğini koruyacağı, yeni sistemde bu kartları satın alan abonelerin yüklemelerinin hatlarına TL olarak yansıyacağı ve herhangi bir kayba uğramayacakları belirtildi.
Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, yeni sistemin abonelere ücretlendirme konusunda daha anlaşılır bir yapı sağlayacağını, tarifeler arasında karşılaştırmanın daha kolay bir şekilde yapılabileceğini vurguladı.
Kontör sisteminden liraya geçişin abonelerinin kullanım alışkanlıklarını etkilemeyeceğinin altını çizen Öğüt, hatlarındaki kontörlerin ödedikleri birim fiyat üzerinden TL'ye dönüştürüleceğini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir