Vural'dan 'vuvuzelalı' tepki

Başbakan Erdoğan'ın sözlerini "vuvuzela"ya benzeten Vural, toplantıda görevliye vuvuzela çaldırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "MHP tabanına dil uzattığını" öne sürerek, "Fitne fesat politikası bir Başbakan'a yakışmıyor" dedi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, bugün bir gazetede, Başbakan Erdoğan'ın  "karşılıklı eylemsizlik olsun" sözlerine sert tepki gösterdiğinin belirtildiğini anımsatarak, "Günaydın Sayın Başbakan demek lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dün referandum ile ilgili "40 soru, 40 cevap" kitapçığı hazırlattıklarını söylediğini belirten Vural, "referandumun '40 katır mı, 40 satır mı'dan başka bir anlam taşımadığını" öne sürdü. Vural, "40 soruyorsun da bir tane cevap niye bekliyorsun Sayın Başbakan? Vatandaşa niye 40 soru sorup, toptan tek cevap bekliyorsun. Bu anayasa değişikliği ile milletin güçlü olandan hesap sorma devrini kapatmak istiyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerini "vuvuzela"ya benzeten Vural, beraberindeki görevlinin getirdiği vuvuzelayı basın mensuplarına gösterdi. Vuvuzelayı görevliye çaldıran Vural, "PKK'nın muhatap alındığı süreç, bin yıllık kardeşliğimize koyduğunuz fitne ve fesat rahatsız ediyor artık milletimizi. MHP tabanı da AKP tabanı da Başbakan'ın bu siyasetinden rahatsızdır. Vuvuzela gibi oturdu artık, rahatsız ediyor. Anlamsız sözlerdir. Kuru gürültüden, vızıltadan başka bir şey değildir" diye konuştu.

Vural, milletin anayasa değişikliğine "hayır" diyeceğini, verdiği yetkiyi de sandıkta geri alacağını görüşünü savunarak, şöyle konuştu:

"Buna artık nokta koyacağız. Bu zihniyeti dipnot olarak tarihin karanlığına gömeceğiz. 41 yıldır şerefle mücadele ediyoruz. Kendisine sorun bakayım, 7-8 yıl önce tabanı neredeydi? Tabanını, fikir ve siyaset namusunu bırakıp gidenlerin 41 yıllık şerefli bir mücadeleye dil uzatmaya hakkı yok. 28 Şubat'ı görünce tabanı bırakıp sıvışanların MHP'nin tabanına iletebilecekleri hiçbir mesaj yoktur. Bu mesajlar vuvuzeladan başka bir anlam taşımıyor. İnsanlarımız artık Tayyip Erdoğan'ı gördüğü zaman televizyonu kapatıyor. Yeter artık diyorlar. Bizim tabanımıza dil uzatma. Fitne ve fesat politikası bir başbakana yakışmıyor."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir