Wall Street protestocuları parklarına geri döndü

Wall Street Protestocuları Zuccutti Parkı'na geri döndü. Polis ise parka çadır sokulmasına izin vermedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, bankaları, Wall Street'i ve ekonomi politikalarını eleştiren "Wall Street'i İşgal Et" girişimi, mahkeme kararının ardından Zuccutti Parka geri döndü.

New York üst mahkemesi yargıcı Michael Stallman'ın kararında, dün gece boşaltılan parka, protestocuların çadırlarla yeniden girmelerine izin vermemesi ancak anayasa tarafından ifade özgürlüğü haklarının korunduğunu belirtmesi üzerine protestocular iki aydır kaldıkları parka geri döndüler.

Polis mahkeme kararının alınmasının ardından bütün gün boş tutulan parka protestocuların ikişer ikişer ve sadece küçük çantalarla girmelerine izin verdi, içeriye çadır ya da uyku tulumu sokulmasına izin vermedi. Dün gece temizlik görevlileri tarafından temizlenen parka 16 saat sonra geri dönen protestocular burada protestolarına devam ederken, "Bu Park Bizim Parkımız" ve "Tüm Gün, Tüm Hafta Wall Street'i İşgal Et" şeklinde sloganlar attılar. Parkın dün gece boşaltılması sırasında yaşanan gerginlik bugün parka hakim değildi.

Bu arada parka çadır ve uyku tulumu sokamadıkları için protestocular parka yakın kiliselerle konuşup kendilerine gece yatacak yer bulmaya çalışıyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir