Webber, Formula 1'i bırakıyor

Sezon sonunda Formula 1'i bırakacak Red Bull'un Avustralyalı pilotu, gelecek sezon Porsche takımıyla Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda yarışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Formula 1 takımlarından Red Bull-Renault'un Avustralyalı pilotu Mark Webber, sezon sonunda Formula 1 kariyerini noktalayarak, 2014 yılından itibaren Porsche takımıyla Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda (WEC) yarışacak.

Porsche Motor Sporları takımından yapılan açıklamaya göre, takımla sözleşme imzalayan 36 yaşındaki Webber, Porsche'nin 2014 yılı planları doğrultusunda Le Mans 24 Saat Yarışı'nın da takviminde yer aldığı WEC'de prototip sınıfında mücadele edecek.

Formula 1 kariyerine, 2002 sezonunda ülkesinde düzenlenen yarışta 5. olarak başlayan Webber, "WEC ve Le Mans'nın en üst kategorisinde yarışacak Porsche takımına katılmak benim için onurdur. Formula 1'de geçen yıllardan sonra bu yeni mücadelede yer almak için can atıyorum. Dünyanın en hızlı spor otomobillerinden birinin, direksiyonuna geçmek için sabırsızlanıyorum" açıklamasını yaptı.

Kariyerinde iki kez Le Mans'da yarışan Webber, 1998 yılında ise FIA GT Şampiyonası'nı ikinci tamamlamıştı. 12 yıllık Formula 1 kariyeri boyunca 9'u yarış birinciliği olmak üzere 36 kez podyuma çıkan Webber, 2010 ve 2011 sezonlarında sürücüler klasmanını 3'üncü bitirmişti.

Bırakma kararında, Webber ile takımın birinci sürücüsü Sebastian Vettel'in aralarının bozuk olmasının da etkili olduğu tahmin ediliyor. 24 Mart'ta koşulan Malezya Grand Prix'sinde Vettel'in, takım arkadaşı Webber'i, takım emirlerine karşı gelerek geçmesinin ardından ikilinin arası daha da açılmıştı.

Webber'in kararını duyurmasından sonra Red Bull takımı da internet sitesinden açıklama yaptı. Red Bull Takım Direktörü Christian Horner, Webber'in, Formula 1'de önemli başarılar elde ettiğini ve sezon sonuna kadar da bu başarılarına devam edeceğini belirterek, "Mark'ın şüphesiz çok zor olan bu kararı vermeden önce uzunca düşündüğüne eminim. Aramıza katıldığı 2007 yılından beri takıma muhteşem katkı sağlayan Mark'ın kararını destekliyor ve kariyerinin bir sonraki aşamasında kendisi için en iyisini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Red Bull-Renault'un, Webber'in yerini alacak pilotla ilgili kararın, sezonun sonlarına doğru verileceğini bildirmesine rağmen Lotus'un Fin sürücüsü Kimi Raikkonen, Toro Rosso'dan Avustralyalı Daniel Ricciardo ve Fransız Jean-Eric Vergne, muhtemel adaylar arasında yer alıyor.