Wimbledon şampiyonluğunu Nadal'dan kaptı

Wimbledon Tenis Turnuvasında Sırp Djokovic Nadal'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WIMBLEDON - Wimbledon Tenis Turnuvasında, tek erkekler finalinde turnuvanın 2 numaralı seribaşı raketi Sırp Djokovic, son şampiyon İspanyol Nadal'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında oynanan maçta, Wimbledon'da daha önce 2 kez final oynayan, 2 kez de şampiyon olan Nadal, kariyerinde ilk kez bu turnuvada finale çıkan 24 yaşındaki Djokovic'e 6-4, 6-1, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup oldu.

Bu yıl Avustralya Açık'ı kazanan Djokovic ile Fransa Açık'ta şampiyon olan Nadal, karşılaşmanın ilk 9 oyununda servislerine tutundu ve birbirine servis kırma şansı vermedi. 10. oyuna 5-4 önde başlayan Sırp tenisçi, güçlü rakibinin servisini kırarak ilk seti 6-4 kazanmayı başardı.

15 bin kişi kapasiteli Merkez Kortta oynanan ve tribünlerin tamamen dolduğu maçta, toplam 10 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Nadal'a yalnızca 4. oyunu kazanma şansı tanıyan Djokovic, ikinci seti 6-1 kazanarak setlerde durumu 2-0 yaptı.

Kariyerinde toplam 46 şampiyonluğu bulunan 25 yaşındaki Nadal, Grand Slam'lerde bugüne kadar 5 kez karşılaştığı ve hepsinde de mağlup ettiği Djokovic'e yanıt vermekte gecikmedi. Sırp tenisçinin sadece 4. oyunda servisine tutunmasına izin veren Nadal, iki kez servis kırdığı seti 6-1 kazanarak şampiyonluk için yeniden umutlandı.

Wimbledon'daki en son yenilgisini 2007 yılındaki finalde Federer'e karşı alan ve yarı finalde Murray'yi yenerek turnuvadaki üst üste 20. galibiyetini elde eden Nadal, 11. Grand Slam zaferi için mücadele ettiği maçta, 4. setin ikinci oyununda servisini kırdırdı ancak 3. oyunda hemen karşılık verdi.

Bu yıl Nadal ile ikisi toprak, ikisi sert zeminde yaptığı 4 maçı da kazanan Djokovic, 7. oyunu rakibine puan vermeden aldı ve 4-3 öne geçti. 8. oyuna çift hata ile başlayan ve puanlarda 40-0 geriye düşen Nadal, servisinin kırılmasını engelleyemedi ve Sırp raket oyunlarda 5-3 üstünlük sağladı. Servis kullandığı son oyunu da alan Djokovic, seti 6-3, maçı da 3-1 kazanarak kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğuna uzandı.

     

İstatistiklerle

Djokovic, final maçında 7 ace, 1 çift ve 12 basit hatayla oynarken, Nadal, 5 ace attı, 1 çift ve 15 basit hata yaptı.

Turnuva boyunca Djokovic 51, Nadal 49 ace atarken, Sırp tenisçi 16, İspanyol raket ise 7 çift hata yaptı.

Maçta iki raket de 6'şar kez servis kırma şansı yakalarken, Djokovic bunlardan beşini, Nadal ise üçünü değerlendirebildi. Djokovic turnuva boyunca 19, Nadal ise 16 kez servis kırdı.

Wimbledon'ı kazanan Djokovic, 1,1 milyon sterlin para ödülünün sahibi olurken, finalist Nadal ise 550 bin sterlin ödül kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir