Wonderland'ın temeli 15 Kasım'da atılacak

KKTC'de Gaziveren sahilinde kurulacak "Wonderland"ın 11'incisi 220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Dünyada 10 ülkede benzerlerinin bulunduğu belirtilen turistik tesis ve eğlence merkezi "Wonderland"ın (harikalar diyarı) 11'incisi KKTC'de Gaziveren sahilinde kurulacak.

Sahilde, 70 dönümlük arazi üzerinde, Türk, İngiliz ve Amerikan ortaklığındaki Ilbe Trading tarafından 220 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek tesisin temelinin, KKTC'nin 27. kuruluş yıldömümü olan 15 Kasım'da atılması hedefleniyor.

KKTC Bakanlar Kurulu'nca arazi tahsisi geçtiğimiz günlerde yapılan Wonderland'ın inşaatının uzmanlık gerektiren bazı bölümlerini Amerikalı ve Hollandalı firmalar yürütecek.

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, yatırımın kimseye zararı olmayacağını ifade ederek, eğlence merkezinin 2 yıl sonra 3. yılın sonunda ise tesisin tümünün tamamlanacağını bildirdi.

Dürüst, yurt dışından turist taşıyacak bir tesis olacağını kaydederek, tüm tur operatörlerinin de bu yatırıma turist taşımasının hedeflendiğini söyledi.

Bu yatırımla Güzelyurt-Lefke bölgesinin ciddi anlamda motive olacağını vurgulayan Dürüst, buradaki arazilerin değer kazanacağını, iş sahalarının daha da gelişeceğini, başka yatırımcıların girişimine motivasyon sağlayacağını en önemlisi de 1500 yatak kapasiteli, 800 odalı bu tesisin bölgede üretilen çilek, patates, üzüm, karpuz ve diğer ürünler için iyi bir pazar olacağını kaydetti.

Disneyland'ın benzeri

Mercure Otel Genel Müdürü ve Wonderland Proje Koordinatörü Serdar Oktay, yatırımın ön tahsisini alır almaz arazide çalışmalarına başladıklarını, 10 gün içinde ıslah ve telleme işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

Oktay, ardından projelerin bakanlığa sunulacağını ve temelin de 15 Kasım'da atılacağını açıkladı.

2 yılda tamamlanacak tesisin toplam 70 dönümlük araziye kurulacağını belirten Serdar Oktay, iki bölümden oluşacak yatırımda otel yanında dünyada benzerleri Disneyland diye adlandırılan "eğlence parkı" konseptinin benzerinin gerçekleştirileceğini anlattı.

Tesisin benzerinin Ortadoğu'nun hiçbir ülkesinde bulunmadığını ifade eden Oktay, yapılacak yatırımla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu tesisle biz bölgeye eğlence parkı kısmında 800, otel kısmında da 500 kişilik istihdam yaratıyoruz, yıllık 100 bin civarında da ziyaretçi bekliyoruz. Roller coaster denilen havada rayla hareket eden tesis, 1 kilometre uzunluğundadır. Dünyada şu anda en uzun roaller coaster 1 kilometredir, bunun aynısını burada ve 3 tane yapıyoruz. Tesis için birçok yerden teklif aldık. Macaristan, Gürcistan, Soçi'den, Polonya, Makedonya'dan teklifler aldık ama arzu ederiz ki KKTC'de bu tesisi en kısa zamanda hayata geçiririz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir