Yağış ve lodos ulaşımı vurdu

İDO, etkili olan yağış ve lodos nedeniyle bazı iç ve dış hat vapur seferlerini iptal etti. Fırtına, yarın zayıflayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye'nin batısında etkili olan şiddetli lodos ve sağanak yağış deniz ulaşımını vurdu. Marmara'da bazı vapur ve deniz otobüsü seferleri geçici olarak iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), kentte etkili olan yağış ve lodos nedeniyle bazı iç ve dış hat vapur seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, iç hat seferlerinde Bostancı-Kadıköy- Yenikapı-Bakırköy, Kartal-Yalova ve Kabataş-Adalar-Bostancı deniz otobüsleri ile dış hatlarda Yenikapı-Yalova-Yenikapı ve Pendik-Yalova-Pendik hattındaki hızlı feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Bunlarla birlikte saat 10.30'daki Sirkeci-Harem arabalı vapur seferi de yapılamadı. Ayrıca, Üsküdar-Beşiktaş arasındaki motor seferleri de iptal edildi.

İDO yetkilileri, seferlerin hava koşullarının düzelmesi halinde başlayabileceğini belirterek, bu konunun da kamuoyuna duyurulacağını kaydettiler.

Çanakkale'de de seferler iptal

Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de etkiliolan lodos nedeniyle, Gelibolu-Lapseki arasındaki seferlerin ardından, adalara yapılacak seferler de geçici olarak durduruldu.

Zaman zaman fırtınaya dönüşen lodos nedeniyle, Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, adalar arasında saat 18.00'de tek sefer yapılacağını belirterek, Gelibolu-Lapseki hattındaki seferlerin ise rüzgarın durumuna göre başlayacağını kaydetti.

Saatteki hızı 50-60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle,Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferlerinin sabah saatlerinde geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı.

Bu arada, Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sürdürülüyor.

Yağışlar, Doğu Anadolu dışında tüm yurttta etkili olacak. Fırtına, yarın marmara ve Ege’de zayıflayacak, Akdeniz’de etkili olacak.