Yağış ve sel Bodrum'u vurdu

Ev ve işyerlerini su bastı, araçlar sele kapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BODRUM - Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın ardından yaşanan sel nedeniyle, çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Ev ve işyerlerinde su baskınları yaşanırken, sel sularına kapılan araçlardan 4'ü kurtarma ekiplerince kurtarıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve akşam da etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle, yaklaşık 10 araç sel sularına kapıldı. Araçlar, iş makineleri ve belediye ekipleri tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Sel sularına kapılan araçlardan 4'ünün kurtarma ekiplerince kurtarıldığı öğrenildi.

Bu arada, Bodrum ve beldelerindeki çok sayıda derenin de taştığı ve yolların sular altında kaldığı bildirildi. Ortakent beldesinde bir işyerini su bastığı ve içeride işçilerin bulunduğu öğrenildi. AKUT ekiplerinin, ihbar gelen yerlere ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Öte yandan, Bitez beldesinde, sel sularına kapılarak sürüklenen iki araç, iş makineleri tarafından kurtarıldı. Turgutreis beldesinde de bir köprü çökerken iki araç dereye yuvarlandı. Araçları kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Şiddetli yağış nedeniyle, Bodrum-Bitez karayolu da trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri, yolun girişinde bekleyerek, sürücüleri uyarıyor.

Hasar tespit çalışmaları başladı

Vali Şahin, Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesine gelerek çalışmaları yakından izledi. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, selde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. İlçedeki tüm belediye ekiplerinin sel nedeniyle çalıştığını belirten Şahin, "İşbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afet İl Müdürlüğü ekipleri de bölgeye geldi. Onlar da çalışmalara katıldı" dedi.

Ortakent-Yahşi ve Bitez beldelerindeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını ifade eden Vali Şahin, şöyle konuştu:

"Sabah hasar tespit çalışmalarına başlayacağız. Şu anda belediyelerin iş makineleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen ihbar telefonları azaldı. Ancak ekiplerimiz sabaha kadar çalışacak. Zarar gören köprüler de onarılacak. Tüm Bodrum halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir