Yağışlar barajı taşırdı: Kontrollü tahliye başladı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde son günlerde etkili olan yağışlar, Marmaris Atatürk Barajı'nda doluluk oranını yüzde 110'a taşıdı. Taşkın riskine karşı barajdan dip savak aracılığıyla kontrollü su tahliyesine başlandı. Kaymakam Nurullah Kaya, toplam su miktarının 36 milyon metreküpe ulaştığını belirtirken, can ve mal güvenliği için tüm tedbirlerin alındığını açıkladı. Çamlı Mahallesi'nde ise vatandaşlara uyarı yapıldı.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan yağışların ardından Marmaris Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 110'a ulaştı. Artan su seviyesi nedeniyle barajdan kontrollü tahliyeye başlandı.
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Kocalan Deresi üzerinde bulunan ve ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipindeki barajda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kaya, son günlerdeki yoğun yağışların barajdaki su miktarını önemli ölçüde artırdığını belirtti.
Barajın normal şartlarda yüzde 100 dolulukta 30 milyon metreküp su tuttuğunu ifade eden Kaya, "Yüzde 100 dolulukta 30 milyon metreküp su hacmine sahip olan barajda, taşkın önleme hacminin de dolmasıyla birlikte toplam su miktarının 36 milyon metreküpe ulaştığını öğrendik" dedi.
Çalışmalar devam ediyor
Yetkililer tarafından dip savak sistemi aracılığıyla kontrollü su tahliyesi gerçekleştirildiğini aktaran Kaya, olası taşkın risklerine karşı gerekli önlemlerin alındığını vurguladı. Kaya, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Kontrollü su bırakılması nedeniyle Çamlı Mahallesi'nde jandarma ve mahalle muhtarlığı tarafından vatandaşlara uyarı yapıldığı bildirildi.