Yağışlar Büyük Menderes Nehri'ni taşırdı

Taşkın nedeniyle Koçarlı-İncirliova yolu kısmen trafiğe kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AYDIN - Aydın'da 3 gündür aralıksız yağan yağmur, Büyük Menderes Nehri'ni taşırdı. Taşkın nedeniyle Koçarlı - İncirliova yolu kısmen trafiğe kapandı.
Alınan bilgiye göre, yağmur barajlardaki su seviyesini en üst noktaya çıkarırken, yüksek kesimlerden gelen sularla  seviyesi yükselen Büyük Menderes Nehri'de taştı.
Taşkın nedeniyle Koçarlı Ovası'nda binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Deniz görünümünün oluştuğu Koçarlı Ovası'nda İncirliova bağlantı yolu kısmen trafiğe kapandı. Yol güzergahında bir köprünün ayağında da çatlaklar oluştu.
Koçarlı İlçe Emniyet Amirliği, Jandarma ve Karayolları ekipleri olası bir çökme olayına karşı sürücüleri uyarıyor.
Koçarlı Mazon Orman Köyleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dursun Özdemir, bölgede binlerce dönüm tarlanın sular altında kaldığını, tarlalarda bu yıl ekim yapılmasının çok zor olduğunu belirtti.
Özdemir, "En son 1982 yılında böyle bir su taşkını olmuştu. Bu taşkının yaraları çok zor sarılır. Sorunun tek çözümü Çine Barajı'nın bir an önce bitmesi Büyük Menderes Nehri'nin ıslah edilmesidir" dedi.
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Aslan da yaptığı açıklamada, tarihin en büyük taşkınını yaşadıklarını ifade etti.
Aslan, "Koçarlı-İncirliova yolu kesin kapanacaktır. Aşırı derecede su geliyor. Köprülerin ayakta kalması zor. Bölgede 130 bin dönüm ekili alan vardı. 40 bin dönüm ekili buğday vardı. Buraları sular altında kaldı. Bu, felaketin başlangıcı. Bozdoğan'da su kanalının patlaması ile akan su hızla bölgeye geliyor" dedi.
Öte yandan Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı'nın, ziraat odası başkanlarını acil toplantıya çağırdığı, toplantıda bölgenin afet kapsamına alınması konusunun ele alınacağı öğrenildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir