Yağışlı hava geliyor!

Türkiye, yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı yarın Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ile 8 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlı sistem bugün doğuya hareket ederek; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. 

Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetini artıracak

Gök gürültülü sağanak yağışlar, 30 Mayıs cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini ve kuvvetini artırarak hafta sonunda da ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. 

Marmara'da cumadan itibaren etkili yağış görülecek

Gök gürültülü sağanak yağışlar, Marmara Bölgesi geneli ve İstanbul'da cuma gününden itibaren bir hafta boyunca aralıklarla etkili olacak. 

Hafta sonu hava sıcaklığı 8 derece azalacak

Hava sıcaklığı ise bugün yurt genelinde, cuma günü ise iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek ancak cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ile 8 derece azalacak. 

Sel uyarısı!

Bu mevsimde meydana gelen yağışlar yerel ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiği ve dolu yağışıyla yıldırım, ani sel ve su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabildiği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir