Yalçıntaş serbest

'Yargıya rüşvet' suçlamasıyla tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'ı Sincan Cezaevi'nden çıkışında babası Nevzat Yalçıntaş, yakınları ve İTO üyeleri alkışlarla karşıladı.

Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada, cezaevinde kaldığı süre içinde başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO üyeleri ve Anadolu'daki birçok iş adamından büyük destek gördüğünü belirtti. Yalçıntaş, "Ben yanlış bir şey yapmadım. Benim kaderimde demek ki bu da varmış. Bunu da yaşadım. İnanıyorum ki Türk adaleti de bunu en kısa süre içinde ortaya çıkaracaktır, ispat edecektir" dedi.

Türk iş alemine kendisine olan güven ve inançlarından dolayı teşekkür eden Yalçıntaş, cezaevinde kaldığı 36 gün içinde çok sayıda kişinin kendisine ulaştığını, hakkında medyada güzel şeylerin söylendiğini belirtti. Konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren Yalçıntaş, "Adalet, yargı süreci her şeyi tüm çıplaklığıyla ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Murat Yalçıntaş, açıklamasının ardından babasının da bulunduğu araca binerek cezaevinden ayrıldı.  

Aralarında Yalçıntaş'ın da bulunduğu 14 kişi, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuar alanlarına ilişkin hukuki süreçte yargıya rüşvet iddiasıyla gözaltına alınıp hâkim karşısına çıkarılmışlardı. Mahkeme sonucunda, İTO Başkanı ile birlikte 9 kişi 26 Ekim'de tutuklanarak Sincan L tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir