Yangın kontrol altına alında

Marmaris'te korkulan olmadı.Yangın havadan ve karadan yoğun bir müdahale ile kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARMARİS - Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınının, havadan ve karadan yoğun bir müdahale ile kontrol altına alındığı, alevlerin yerleşim alanlarına ve Marmaris Koleji'ne ulaşmasının engellendiği bildirildi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, Beldibi beldesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınınını havadan yangın söndürme helikopterleri, karadan 32 arazöz ve orman işçilerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına aldıklarını söyledi.

Yangına müdahale çalışmalarına Marmaris Belediyesi itfaiye ekipleri ve vatandaşların da destek verdiğini belirten Şahin, "Havadan ve karadan yoğun bir müdahale ile alevlerin yerleşim alanlarına ve Marmaris Koleji'ne ulaşmasını engelledik. Bölgede soğutma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor" dedi.

Özkan Şahin, alevlerin, kolejin bahçesindeki otlara kadar ulaştığına işaret eden Şahin, "Bahçedeki ağaçlara ulaşmadan alevlerin önünü kestik. Marmaris koleji'ni önce Allah sonra ekipler kurtardı. Alevlerin önüne zamanında geçilmese üzücü sonuçlar yaşanabilirdi. İhbarı alır almaz helikopterle yoğun bir şekilde müdahale etmemiz, yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önledi. Ekiplerimiz, yangının çıkış nedenini araştırıyorlar" diye konuştu.

Alevlerin ulaşmasının son anda önlendiği Kenan Evren Kültür ve Eğitim Vakfı'na bağlı Marmaris Koleji bünyesinde, lise, ilköğretim okulu ve ana sınıfları bulunuyor.

Okullar tatil olduğu için, kolejde sadece "Yaz okulu" eğitimine katılan bir grup öğrencinin bulunduğu, yangın başlar başlamaz öğrencilerin idareciler ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilerek, güvenli bir yere götürüldükleri bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir