Yangın Manavgat'a doğru ilerliyor

Orman Genel Müdür Yardımcısı Kurtulmuşlu, Antalya'daki orman yangını hakkında bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MANAVGAT/SERİK - Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçeleri arasındaki çok geniş bir alanda etkili olan orman yangını giderek genişliyor. 

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu gazetecilere yaptığı açıklamada, alevlerin açılan güvenlik hatlarını aşarak genişlediğini ve Sağırin mevkisinden itibaren Çardak köyü ve Taşağıl beldesinin kenar mahallelerini tehdit etmeye başladığını bildirdi. 

Alevlerin Taşağıl'ın güneydoğusuna doğru hızla ilerlediğini ve çevre köyleri tehdit ettiğini ifade eden Kurtulmuşlu, şunları söyledi: 

"Son bir saat içerisinde yaşadığımız risk tarif edilemez. Köylerdeki yüzlerce insanı dozerlerle ve araçlarla çıkarttık. Büyük tehlike yaşadık. Çalışan ekipler de büyük tehlike atlattı. Alevlerin açılan hattı aşması nedeniyle ekipler ateşin arasında kaldılar. Dumandan etkilenen işçiler oldu. Gerekli müdahaleler yapıldı. Aspendos tarafında ise şimdilik bir tehlike yok. Alevler ve tehlike Manavgat yönüne doğru ilerliyor. Ormanlar, evler ve tarım alanları iç içe. Çardak köyünde konutlar tehdit altında." 

Bu arada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Antalya'ya gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Antalya Havalimanı'nda Vali Vekili Hasan Özhan ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'den brifing alan Bakan Eroğlu, daha sonra helikopterle yangın bölgesine giderek, havadan inceleme yapmaya başladı.