Yapı Kredi, 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı

Yapı Kredi, 285 milyon dolar ve 687 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sendikasyon kredisi aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Yapı Kredi, UniCredit Bank AG Austria koordinatörlüğünde 285 milyon dolar ve 687 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldığını duyurdu.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, bankanın, 2010 yılı eylül ayında sağladığı krediyi yüzde 100 oranında yenilediği bu borçlanmada toplam maliyetin Euribor yüzde 1 ve Libor yüzde 1 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

2011 yılı içinde yurt dışı piyasalardan aldıkları borçlanmalarda bu sendikasyon kredisi de dahil toplamda 3 milyar doları geçen bir büyüklüğe ulaştıklarını belirten Yapı Kredi üst yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, global ekonomide yaşanan sıkıntılı döneme rağmen bu anlaşmanın gerçekleşmesinde, Yapı Kredi'nin gösterdiği yüksek performansın ve sahip olduğu sağlam mali yapısının önemli etkisi olduğunu belirterek, "World Finance tarafından 2011 yılında "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçilen Yapı Kredi olarak elde ettiğimiz bu kaynakla, hem Yapı Kredi'nin hem de Türk bankacılığının uluslararası piyasalardaki güvenilirliği bir kez daha tescillemiş oldu. Güçlü muhabir ilişkileri ağı ve dış ticaretteki lider konumumuz sayesinde sağladığımız bu kaynağı yine her zaman olduğu gibi ihracat yapan müşterilerimizin kullanımına sunacağız" ifadesini kullandı.

Açıklamada, sendikasyonun koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini UniCredit Bank Austria üstlenirken WestLB AG'nin (London) işlemde facility agent (kredinin aracılığı) görevini aldığı bildirildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir