Yapı Kredi, 25. Alt Fon için talep toplayacak

B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili 25. Alt Fon için 24 Kasım'a kadar talep alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili 25. Alt Fon için bugünden itibaren talep toplayacak.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, fon için 14-24 Kasım 2011 tarihleri arasında talep toplanacağı, banka şubelerinden minimum 2 bin lira yatırım tutarı ile Yapı Kredi telefon ve internet bankacılığından minimum 500 lira yatırım tutarı ile başvurulabileceği belirtildi.

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, fon ile global piyasalarda önümüzdeki dönemde beklenen talep artışına bağlı olarak alüminyum, platin ve soya fasulyesi emtialarının fiyatlarında yaşanabilecek yükselişi yatırımcıları için getiri fırsatına çevirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili 25. Alt Fonun yapısında "iki önemli avantaj" barındırdığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu avantajlardan ilkinin, fonun 3 gözlem döneminde getiriye hak kazanılması durumunda ilgili döneme ait getirinin ara dönem kupon ödemesi olarak yatırımcıya sunulması olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle fonumuz, kupon ödemesi ile dönem sonlarında getiri elde edildiği takdirde yatırımcısına yatırım vadesinden önce kazanç sağlanması fırsatı sunuyor. Fonumuzun ikinci avantajı ise herhangi bir dönem getiri elde edilmemesi, ancak sonraki dönem getiriye hak kazanılması durumunda, fonun getiri elde edilmemiş dönem veya dönemleri telafi ederek geçmiş dönem getirilerini de yatırımcısına kazandırmasıdır. Bu avantajlarla, seçilmiş bu emtiaların değer kazanmasından yararlanmayı ve alternatif yatırım araçlarını kullanarak, portföy çeşitlendirmesi ile TL bazındaki sabit getirili yatırım araçlarının getirisinden daha yüksek getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılara B Tipi Yüzde 100 Anapara Garantili 25. Alt Fon'u öneriyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir