Yapı Kredi'den yabancı müşteriler için ”Expatriate Banking” hizmeti

Expatriate Banking hizmet modelinde, yatırım ve mevduat ürünlerinin yanı sıra sigorta, kiralık kasa hizmeti, döviz cinsinden ödeme, para transferleri, fatura ve düzenli ödeme ürünleri bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, Türkiye'de yaşayan yabancı müşteriler için "Expatriate Banking" hizmetini sunmaya başladığını duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de yaşayan yabancıların finansal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturulan Expatriate Banking hizmet modelinde, yatırım ve mevduat ürünlerinin yanı sıra sigorta, kiralık kasa hizmeti, döviz cinsinden ödeme, para transferleri, fatura ve düzenli ödeme ürünleri bulunuyor.

Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Nazan Somer, Expatriate Banking ile Türkiye'de yaşayan yabancılara en doğru finansal çözümleri sunmayı amaçladıklarını belirterek, bu hizmetin yabancı dil bilen ve konusunda uzman portföy yöneticileri aracılığıyla yabancı uyruklu müşterilerin yoğun olduğu 10 farklı Yapı Kredi şubesinde verileceğini bildirdi.

Somer, şunları ifade etti:

"İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara gibi sanayileşmiş şehirlerde yaşayan, ağırlıklı olarak uluslararası şirketlerde orta ve üst düzey yönetici olarak görev yapan 7 bine yakın expat olduğunu gözlemliyoruz. Bunun yanı sıra Muğla, Marmaris, Bodrum gibi tatil yörelerinde de son yıllarda hızla artan bir yabancı nüfus dikkat çekiyor. Yapı Kredi olarak bu müşteri grubunun farklı beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik yeni ürün ve kampanyalar oluşturarak yüksek kalitede bankacılık hizmeti sunmayı amaçlıyoruz."

Expatriate Banking ile ilgili ürün ve hizmetlere Yapı Kredi şubelerinin yanı sıra internet bankacılığı üzerinden de ulaşılabiliyor. "www.yapikredi.com.tr/en-US/expatriate_banking/expatriate_banking.aspx" adresinde İngilizce oluşturulan özel alanda tüm bankacılık ürün ve hizmetleri ile Expatriate Banking müşterilerinin ihtiyaç duyabileceği diğer önemli konular da yer alıyor.