Yarbay Dönmez TSK'dan atıldı

Zir Vadisi kazısında bulunan mühimmatla ilgili olarak yargılanan Dönmez, 4 yıl hapse çarptırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ankara Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatla ilgili olarak yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez "Bir kısmı cephane niteliğinde olan askeri eşyayı gizlemek" suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme Başkanı Hakim Binbaşı Cemil Çelik, Dönmez'in Ankara ve Sapanca'daki evleri ile Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatı okuduktan sonra, sanığın "askeri eşyayı gizlemek" suçundan Askeri Ceza Kanunu'nun 131. maddesi uyarınca 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. 
Bu eşyalardan bir kısmının "cephane" niteliğinde olması nedeniyle cezanın, kanunun 50. maddesi uyarınca 6 ay artırılarak, 4 yıla çıkarıldığını ve takdiri indirim nedenlerinin bulunmadığını belirten Hakim Binbaşı Çelik, cezasının bir yıldan fazla olması nedeniyle Dönmez'in Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) de çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı.
Mahkeme, Dönmez'in de talebi doğrultusunda, Zir Vadisi'ndeki arama sırasındaki kamera görüntülerinden, bir görevlinin, Cumhuriyet savcısına hakaret ettiği anlaşıldığından, bu görevli hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verirken, Dönmez ve avukatının diğer suç duyurusu taleplerini reddetti.
Askeri Mahkeme, bir süre "gönül ilişkisi" yaşadığı belirtilen Jandarma Astsubay Z.K.A'ya şantaj yaptığı gerekçesiyle Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.  
Askeri mahkeme, kararını oy birliğiyle verdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir