Yardım gemilerinin incelenmesi tamamlandı

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan incelemelerin ardından Defne-Y gemisinde bulunan konteynerler İHH yetkililerine teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN- İsrail'in, 31 Mayısta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve daha sonra Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limana getirilen 3 Türk gemisinde İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan incelemelerin tamamlandığı bildirildi.

Defne-Y gemisinde bulunan konteynerler, indirildiği büyük iskelede açıldı ve çıkartılan malzemeler incelemelerin ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkililerine teslim edildi.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 3 savcı ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme, İskenderun'dan katılan 7 kişilik olay yeri inceleme ile Adana'dan gelen bomba uzmanı ekipleri "Mavi Marmara", "Defne-Y" ve "Gazze" gemisindeki incelemelerini akşam saatlerinde tamamladı.

İncelemelerin ardından her üç gemiye ait olduğu belirtilen ve Defne-Y'de bulunan konteynerler indirildiği büyük iskelede açılarak içerisindeki malzemeler çıkartıldı. Ekiplerin tek tek incelediği malzemeler, çalışmaların ardından İHH yetkililerine teslim edildi. İHH görevlileri gemiye ait olan malzemeleri tekrar konteynerlere yerleştirirken, diğer kamera tripotları, basın mensubu araçları, monitör, laptop, elektrik-elektronik cihazların kamyonla İstanbul'daki İHH Merkezine götürüleceği belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir